Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vijesti iz obrazovanja

Znanstveni skup „Tehnologija, kultura i razvitak“

26.08.2011.

Osamnaesti znanstveni skup „Tehnologija, kultura i razvitak“ bit će održan od 29. kolovoza do 1. rujna, na Paliću. Svečano otvorenje znanstvenoga skupa, koji se održava u okviru obilježavanja Dana grada je u utorak, 30. kolovoza u Eko centru, u 10 sati. Teme skupa su „Suradnja istraživačkih i inovacijskih sustava i institucija na Zapadnom Balkanu - izazovi, prilike i ideje za suradnju“ i „Strukturni i kulturni problemi razvitka temeljenog na znanju“. Prijavljeno je 40 radova, sudjelovanje su najavila 62 sudionika, a organizatori očekuju da će u raspravana sudjelovati oko stotinak eminentnih stručnjaka, najvećim dijelom iz Srbije, ali i iz Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore, Hrvatske i Slovačke.

4826_1.jpg

Od 2006. godine i razdruživanja Državne zajednice Srbije i Crne Gore kao opći kontekst znanstvenoga skupa određena je tema „Zemlje Zapadnog Balkana na putu ka Europskoj uniji", rekla je na konferenciji za novinare predsjednica Organizacijskoga odbora znanstvenoga skupa prof. dr Danica Drakulić i dodala da su ambicije skupa bile da se na polju znanosti omogući kooperacija i praktično pokaže da znanstveni djelatnici imaju obvezu pokazati veću koheziju i uvijek biti ispred političkih i drugih događanja.

- Projekt ‘Zemlje Zapadnog Balkana na putu ka Europskoj uniji’ i dalje egzistira, imamo velike ambicije, ali mora se priznati da imamo malo sudionika iz zemalja Zapadnog Balkana. Dominantno je sudjelovanje znanstvenih i stručnih djelatnika iz Srbije, kazala je prof. dr Danica Drakulić.

Ona je najavila da su teme ovogodišnjega skupa „Suradnja istraživačkih i inovacijskih sustava i institucija na Zapadnom Balkanu - izazovi, prilike i ideje za suradnju“ i „Strukturni i kulturni problemi razvitka temeljenog na znanju".

Organizatori znanstvenoga skupa su Udruga „Tehnologija i društvo“, iz Beograda, Ekonomski fakultet Subotica, Grad Subotica, Centar za istraživanje razvitka znanosti i tehnologije - Institut „Mihajlo Pupin“ Beograd i Elektrotehnički fakultet Podgorica.

Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
FONDACIJA ZA POMOĆ PRI LIJEČENJU TEŠKO OBOLJELE DJECE I MLADEŽI
Servisne informacije
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mjesne zajednice
Спортски клубови
Informator
Subvencioniranje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Strategija razvoja