Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vijesti iz obrazovanja

Akcija "Mladi protiv grafitera"

24.08.2011.

Lokalna samouprava i Politehnička škola pokreću akciju „Mladi protiv grafitera“, tijekom koje će učenici ove škole ukloniti grafite na zgradama u zaštićenom centru grada. Realizacija akcije, koju su još prošle školske godine inicirali Grad i Učenički parlament Politehničke škole, očekuje se ove školske godine. Organizatori očekuju široku podršku javnosti i pomoć i drugih sponzora i donatora, a Grad će pokrenuti inicijativu da se kažnjavanje onih koji uništavaju fasade grafitima zakonski uredi.

4819_1.jpg

Akcijom „Mladi protiv grafitera“ već ove jeseni bit će obuhvaćene naružene zgrade u užem, zaštićenom centru grada, bez obzira u čijem su vlasništvu, rekla je pomoćnica gradonačelnika za kulturno-prosvjetnu djelatnost i racionalizaciju školske mreže Ljubica Kiselički. Ona je najavila da će Grad pokrenuti inicijativu da se sankcioniranje devastiranja fasada grafitima zakonski uredi.

- Naša inicijativa će, u tom smislu, biti upućena Ministarstvu za zaštitu okoliša da se odredi set zakona koji će sankcionirati ove pojave, kazala je Ljubica Kiselički.

Politehnička škola će, početkom školske godine, anketirati učenike koji se namjeravaju dobrovoljno uključiti u ovu akciju, prije svega s obrazovnog profila geodezija i građevinarstvo, posebno oni koji uče za soboslikare ili, kako se to službeno kaže, dekoratere zidnih površina, rekao je direktor Politehničke škole Iso Planić. Sve će, kazao je, biti rađeno uz pomoć i pod nadzorom stručnjaka i naglasio je da, osim što će zgrade postati ljepše, ova akcija ima i odgojni cilj.

- Mladi ljudi će, uključivanjem u ovu akciju, postati svjesniji šteta koje se pričinjavaju prilikom pisanja grafita. Postat će, naravno, i svjesniji kolika je muka da se nešto, što se relativno lako učini i naruži, ukloni, rekao je Iso Planić.

Akcija je zamišljena tako da se formiraju dvije ekipe, od kojih će jedna uklanjati grafite s fasada i praviti pripremu za ličenje, a druga će ličiti. Tehničku i materijalnu podršku akciji već je dala tvrtka „Yumol“.

Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
FONDACIJA ZA POMOĆ PRI LIJEČENJU TEŠKO OBOLJELE DJECE I MLADEŽI
Servisne informacije
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mjesne zajednice
Спортски клубови
Informator
Subvencioniranje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Strategija razvoja