Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vijesti iz obrazovanja

Nagrade za mlade matematičare

21.04.2011.

Najuspješnijim mladim matematičarima osnovnih škola koji su završili ciklus općinskog, gradskog i okružnog natjecanja, Osnovna škola „István Kizúr“, tradicionalni domaćin Okružnog natjecanja iz matematike, osigurala je nagrade. Ukupno je nagrađeno 55 učenika, a 37 nagrada i 18 pohvala talentiranim učenicima u Velikoj vijećnici Gradske kuće predali su predsjednik Skupštine grada Slavko Parać, članica Gradskog vijeća zadužena za kulturno-prosvjetne djelatnosti Ljubica Kiselički i ravnateljica OŠ „István Kizúr“ Vesna Dulić.

4435_1.jpg

Ljubica Kiselički je tom prilikom, imeđu ostalim, istaknula da je Subotica 1998. godine primljena u matematičku hanzu europskih gradova u Hamburgu i da je grad koji ima najveći broj osvojenih matematičkih nagrada i priznanja po glavi stanovnika.

Vesna Dulić je ocijenila da se broj djece koja se natječu na okružnom natjecanju povećava, imeđu ostalim i zbog toga što se sada natječu i učenici trećega razreda, na općinskoj razini, i da je ove godine bilo prijavljeno 177 natjecatelja: iz Subotice 123, Malog Iđoša 14 i Bačke Topole 40 učenika.

- Na natjecanju uspjeh i broj bodova varira iz godine u godinu i ne mogu raći kada su rezultati u pitanju, da li imamo neku uzlaznu ili silaznu putanju. Izvjesno je da primjećujemo uvijek iste učenike i djeca koja se, recimo, pojave u četvrtom razredu, stalni su natjecatelji, tako da im i imena znamo, rekla je Vesna Dulić.

Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
FONDACIJA ZA POMOĆ PRI LIJEČENJU TEŠKO OBOLJELE DJECE I MLADEŽI
Servisne informacije
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mjesne zajednice
Спортски клубови
Informator
Subvencioniranje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Strategija razvoja