Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vijesti iz obrazovanja

Sajam obrazovanja i nagradna putovanja

15.04.2011.

Na današnjoj konferenciji za medije priopćeno je da će se Sajam obrazovanja održati 19. i 20. travnja u dvorani za tjelesno Tehničke škole „Ivan Sarić”, da će se na manifestaciji predstaviti većina subotičkih srednjih škola, visokih škola strukovnih studija i fakulteta, kao i da će Turistička agencija „Big Blu" ove godine prvi put nagraditi putovanjem u Prag dva najbolja subotička maturanta.

4394_1.jpg

Član Gradskog vijeća zadužen za obrazovanje i kulturu Slobodan Čamprag rekao je da će dva najbolja učenika završnih razreda subotičkih srednjih škola biti odabrani od učenika generacije koje proglašava svaka srednja škola i da će odlučivati i uspjesi na natjecanjima. Predstavnik subotičke franšize Turističke agencije „Big Blu” Miroslav Despi rekao je da je, u dogovoru s člankom Gradskog vijeća Slobodanom Čampragom, odlučio nagraditi one koji su se najviše trudili tijekom školovanja.

- Na taj način želimo istaknuti značaj obrazovanja i pružiti podršku naporima društva u povećanju broja visoko obrazovanih stanovnika Srbije. S obzirom na to da zbog teške ekonomske situacije mali broj srednjoškolaca ima priliku putovati u inozemstvo, mislim da je posjet Češkoj značajni korak u upoznavanju drugih kultura i širenju vidika naših učenika, istaknuo je Despi.

Dar putovanje agencije „Big Blu“ podrazumijeva šestodnevni aranžman s četiri noćenja, obilazak Praga i Bratislave, plaćeni prijevoz i smještaj s hranom, a nagrađeni će sami odrediti termin putovanja.

Čamprag je, najavljujući Sajam obrazovanja, rekao da će ove godine osme razrede na srpskom jeziku završiti 1020 učenika, na hrvatskom 13 i na mađarskom 444 učenika, što je, ukupno, 1477 učenika kojima će se ponuditi 1984 mesta u subotičkim srednjim školama. On je kazao da je za učenike osmih razreda napravljen plan posjeta Sajma i da je za djecu iz prigradskih škola organiziran autobusni prijevoz.

Direktor subotičke Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje Zlatko Panić rekao je, među ostalim, da se Sajam, s jedne strane, organizira s ciljem povećanja opće razine informiranosti učenika i roditelja o obrazovnim ponudama – smjerovima i profilima koji postoje u srednjim, višim školama i fakultetima u Subotici, a, s druge strane, s namjerom da se učenici konkretnije upoznaju sa svijetom rada i zanimanja u cilju lakšeg i kvalitetnijeg izbora budućeg profesionalnog poziva.

Ravnateljica Tehničke škole „Ivan Sarić” Eržebet Ivanović kazala je da Sajam obrazovanja nije bio na prvom mjestu kada se promatra na temelju čega učenici biraju svoj budući poziv i školu u koju će se upisati, međutim ako se procijeni koliki je značaj šanse da se pokaže koliko se napredovalo u protekloj godini, koliko je truda uloženo da se pruži kvalitetnija usluga učenicima i roditeljima uvijek se odluči da se Sajam obrazovanja organizira.

- Pozivam sve učenike osmih razreda, njihove nastavnike i roditelje i učenike sedmih razreda da na vrijeme počnu razmišljati gdje će se upisati. Pozivam i maturante, učenike završnih razreda naših srednjih škola, jer će im biti korisno vidjeti kakve im se mogućnosti pružaju u njihovu mjestu stanovanja, naglasila je Ivanović.

Očekuje se da će Sajam okupiti preko 1.000 učenika, roditelja i građana Subotice i prigradskih naselja. Sajam će 19. travnja biti otvoren od 10 do 18, a 20. travnja od 10 do 16 sati.

Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
FONDACIJA ZA POMOĆ PRI LIJEČENJU TEŠKO OBOLJELE DJECE I MLADEŽI
Servisne informacije
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mjesne zajednice
Спортски клубови
Informator
Subvencioniranje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Strategija razvoja