Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vijesti iz obrazovanja

Natječaj i znanstveni skup

28.03.2011.

Upravni odbor Fondacije „Put ka znanju” donio je odluku da Fondacija raspiše natječaj za dodjeljivanje stipendije iz sredstava Fonda mladim talentima, učenicima i studentima grada Subotice. Predsjednica Upravnog odbora Fondacije prof. dr Danica Drakulić kazala da su sredstva Fondacije namijenjena za sufinanciranje studenata na znanstvenom skupu ili međunarodnom natjecanju, stipendiranje znanstvenih istraživanja, doktorskih disertacija čija tema je vezana za probleme grada Subotice i podizanje razine mentorskog i timskog rada, poboljšanje tekuće opremljenosti sekcije u području znanosti ili umjetnosti.

4231_1.jpg

- Za dva natječajna roka tijekom 2011. godine iz proračuna grada ukupno je predviđeno 586.000 dinara. Fondacija ne participira u troškovima školarine i studiranja, a za dobivanje sredstava Fondacije talentirani studenti, znanstveni djelatnici ili umjetnici trebaju biti stalno nastanjeni na području grada Subotice, da su državljani Republike Srbije i da su istaknuti studenti ili znanstveni djelatnici. Istraživački projekti za koje se traže sredstva trebaju se odnositi na razvitak našega grada. Prvi natječaj otvoren je od 28. ožujka do 21. travnja i na raspolaganju je 300.000 dinara. Drugi natječaj bit će raspisan početkom rujna i na raspolaganju će biti preostali iznos od 286.000 dinara, rekla je Danica Drakulić.

Ona je najavila i međunarodni, osamnaesti po redu, znanstveni skup interdisciplinarnog karaktera „Tehnologija, kultura i razvitak“, koji će se održati na Paliću od 29. kolovoza do 1. rujna 2011. godine. Taj skup je, prema njenim riječima, od 2001. godine posvećen problemima ulaska Srbije u Europsku uniju, a od 2006. godine i razgrađivanja Državne zajednice Srbije i Crne Gore naziva se „Zemlje zapadnog Balkana na putu ka EU“.

- Termin održavanja znanstvenog skupa poklapa se s manifestacijama povodom obilježavanja Dana grada Subotice, tako da će događanja i sudjelovanje na znanstvenom skupu biti sastavni dio kulturnih manifestacija u gradu. Ove godine definirali smo dvije teme. Prva je ’Suradnja istraživačkih i inovacijskih sustava i institucija na zapadnom Balkanu’, a druga tema je ’Strukturni i kulturni problemi razvitka temeljenog na znanju’. Organizator je Udruga ’Tehnologija i društvo’, a glavni suorganizatori su Ekonomski fakultet Subotica i Grad Subotica, kazala je Danica Drakulić, predsjednica Organizacijskoga odbora i članica Programskog odbora znanstvenog skupa „Tehnologija, kultura i razvitak“.

Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
FONDACIJA ZA POMOĆ PRI LIJEČENJU TEŠKO OBOLJELE DJECE I MLADEŽI
Servisne informacije
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mjesne zajednice
Спортски клубови
Informator
Subvencioniranje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Strategija razvoja