Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vijesti iz obrazovanja

Diplome za mlade matematičare

17.03.2011.

Učenicima osnovnih i srednjh škola koji su ostvarili usjpeh na gradskom ili okružnom natjecanju iz matematike dodijeljene su diplome i pohvale u Velikoj Vijećnici Gradske kuće. Nagrađeno je oko 120 učenika, a mladim matematičarima na dobrim rezultatima čestitali su gradonačelnik Saša Vučinić, pomoćnica gradonačelnika za kulturno-prosvjetnu djelatnost Ljubica Kiselički i Subotičanin Ninoslav Stojsavljević, član tima studenata Fakulteta organizacijskih znanosti (FOZ) u Beogradu koji je, 5. ožujka na natjecanjuj u rešavanju studije slučaja u Londonu osvojio prvo mjesto i predstavlat će Europu u finalu u Njujorku, 28. i 29. travnja.

4219_1.jpg

Saša Vučinić je čestitao učenicima, njihovim roditeljima, nastavnicima i profesorima na uspjehu, ali i onima koji su samo sudjelovali na natjecanju, jer su, kako je rekao, sebi dali priliku odmjeriti se u znanju s drugima. On je kazao da matematika, među ostalim, od ljudi zahtijeva ne samo racionalnost, već i maštovitost.

- Tu smo slični, jer i ja sam u protekle dvije i pol - tri godine morao biti prilično maštovit da bih riješio probleme, prije svega želeći da ovaj grad bude ljepše mjesto za one koji će u njemu živjeti u nekom budućem periodu, rekao je Vučinić.

Ljubica Kiselički smatra da bi, s obzirom na to da je natjecanje iz matematike najmasovnije, Subotica trebala da se odužuje svojim najboljim učenicima i tako što će ih službeno promovirati uručujući im diplome u Velikoj vjećnici Gradske kuće.

- Na gradskom natjecanju za učenike osnovnih škola iz matematike sudjeluje oko 400 učenika, na gradskom natjecanju za učenike srednjih škola oko 60, a na okružnom natjecanju za učenike srednjh škola oko 30 učenika. Mi smatramo da će i uečnici koji su bili uspješni na natjecanjima iz matematike biti uspješni građani Subotice i da bi ih od malih nogu trebalo predstavljati i davati im na značaju, istaknula je Ljubica Kiselički.

Ninoslav Stojsavljević, student četvrte godine FON-a, uručivao je učenicima diplome. On im je poručio da neosporni talent iskoriste na pravi način i da će ukoliko budu radili, bez obzira na poneka odricanja, biti ponosni na svoje rezultate.

Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
FONDACIJA ZA POMOĆ PRI LIJEČENJU TEŠKO OBOLJELE DJECE I MLADEŽI
Servisne informacije
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mjesne zajednice
Спортски клубови
Informator
Subvencioniranje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Strategija razvoja