Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vijesti iz sporta

Otvoreno prvenstvo jugoistočne Europe u jedrenju

05.05.2010.

Dolaskom prvih sudionika u srijedu 5. svibnja, pa do nedjelje, 9. svibnja, na Palićkom jezeru kraj Subotice održat će se Otvoreno prvenstvo Jugoistočne Europe u klasi optimist. Za četvrtak, 6. svibnja, od 20 sati planirano je svečano otvorenje. Regate će se održavati od 7. do 9. svibnja, utrke počinju od 10 sati, svaki| dan će se voziti četiri, tako da će oni ostajati na vodi do 16-16,30 sati.

3213_1.jpg

Prema najavama nastupit će natjecatelji iz dvanaest reprezentacija, a za nabolje slijedi trofej koji nosi ime Đorđa Laura, talijanskog doajena jedrenja koji je dao prijedlog da se ovakvo natjecanje održi ali, nažalost, nije dočekao vidjeti i njegovu realizaciju.

Zoltan Nemet, predsjednik JK Palić, je, prilikom najave natjecanja, istaknuo:

- Ovo je četvrti put da se održava ovo natjecanje, a najteže je bilo prve godine, kada smo bili pod povećalom Svjetske jedriličarske federacije. Svi sudionici su nam dali sjajne ocjene i bio je to preduvjet da nastavimo tradiciju. Za nas su čuli na svim krajevima svijeta, a ove godine nastupaju natjecatelji iz dvanaest zemalja, među ostalim iz Kenije, Mijanmara, Slovačke, Mađarske, Češke, Srbije, Jermenije... - istaknuo je Nemet.

Da je Jedriličarski klub Palić jedan od čimbenika imidža ovoga kraja, potvrdio je i Atila Kikić, subotički sportski djelatnik, ranije i jedriličar. On je istaknuo da se panorama jezera sasvim mijenja kada se na njemu razviju prepoznatljiva bijela jedra, te potvrdio dugu povijest jedrenja, počevši od Vermesa još prijsve 100 godina, potom od 1946. godine i prve Prvibanjske regate, pa sve do aktualnog natjecanja koje predstoji.

Natjecanje je podržano od strane Gradske uprave, a Nemanja Simović, član Gradskoga vijeća zadužen za sport i mladež, aktivno se uključio i osiguravanje svih neophodnih uvjeta za ovo natjecanje.

- Ovakvim natjecanjima se najbolje promoviraju ljepote Palića, a ovo je ujedno prilika da se turistički djelatnici što bolje pokažu i osiguraju dobre uvjete natjecateljima iz dvanaest zemalja - zaključio je Simović.

European City of Sport

POPIS 2022

Izbori za članove nacionalnih savjeta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Medija-centar i ProtokolLAP LAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024
Lokalni pučki pravobranitelj
FONDACIJA ZA POMOĆ PRI LIJEČENJU TEŠKO OBOLJELE DJECE I MLADEŽI
Servisne informacije
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove

Mjesne zajednice

Спортски клубови

InformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице

Subvencioniranje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Strategija razvoja

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>