Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Manifestacije

Počeo „Tjedan pravoslavlja“

11.04.2022.

U Zadužbini Dušana Radića večeras je počeo „Tjedan pravoslavlja“ – kulturno-duhovna manifestacija koja je po svom sadržaju, broju sudionika i predavača, najveća stalna manifestacija Centra - u okviru koje će od 11. do 17. travnja biti održano sedam programa. Otvaranju „Tjedna pravoslavlja“ nazočio je i član Gradskog vijeća Grada Subotice Srđan Samardžić koji je, obraćajući se prisutnima u ime subotičke lokalne samouprave, gradonačelnika Stevana Bakića i svoje ime, rekao da ova manifestacija u našem gradu ustrajava preko tri desetljeća i da „nas je pravoslavlje i svetosavlje kao njegov srpski izraz uvijek čekalo na ovoj adresi“.

15075_1.jpg

„Da se okrijepimo,  obnovimo i izađemo iz ove Zadužbine spremni boriti se s nedaćama, rješavati probleme. Danas se borimo za boljitak u našem gradu, za njegov razvitak i ostvarivanje svih potencijala Subotice. Mjesec travanj donosi nam radost Uskrsa i uvjerenje da ćemo uspjeti sačuvati svoju zemlju, narod i grad od nevremena koje bjesni u međunarodnim odnosima“, naglasio je Samardžić.

Dodao je da komunalni, infrastrukturni, prometni i gospodarski razvitak Subotice mora pratiti i jačanje kapaciteta za stvaranje i njegovanje kulture i umjetnosti.

15075_2.jpg

„Zato kao grad ostajemo posebno predani našim gradskim i nacionalnim kulturnim društvima i ustanovama, među kojima centar 'Sveti Sava' zauzima jedno od najvažnijih mjesta i uvijek će moći računati na potporu za ove plemenite i iznimno važne programe“, poručio je Srđan Samardžić.

Svečano otvaranje manifestacije obilježila je izložba slika „Traganje za vjerom“, poznatog beogradskog i srpskog arhitekte i majstora crteža, Stevana J. Mićića, a „Tjedan pravoslavlja“  otvorenom je proglasio protoprezviter otac Dušan.

15075_3.jpg

Organizator „Tjedna pravoslavlja“ je Srpski kulturni centar „Sveti Sava“.

 

European City of Sport

POPIS 2022

Izbori za članove nacionalnih savjeta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Medija-centar i ProtokolLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVILokalna poreska administracijaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024
Lokalni pučki pravobranitelj
FONDACIJA ZA POMOĆ PRI LIJEČENJU TEŠKO OBOLJELE DJECE I MLADEŽI
Servisne informacije
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove

Mjesne zajednice

Спортски клубови
Informator
Subvencioniranje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Strategija razvoja

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>