Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Dodijeljeni udžbenici za djecu iz romske zajednice

23.09.2021.

U Osnovnoj školi „István Szécsenyi“ u objektu u Šabačkoj ulici, danas su predani udžbenici za djecu iz socijalno ugroženih obitelji  romske zajednice, a koja pohađaju nastavu u osnovnim školama „István Szécsenyi“, „Matko Vuković“, „Đuro Salaj“, „János Hunyadi“ u Čantaviru i „Vuk Karadžić“ u Bajmaku. Član Gradskog vijeća zadužen za područje socijalne zaštite i zdravstva i predsjednik Vijeća za poboljšanje položaja Roma i Romkinja, Ilija Đukanović, izjavio je tim povodom, kako se svake godine u gradskom proračunu  namijene sredstva za poboljšanje položaja romske zajednice u našem gradu i da je ove godine za program „Prevencije napuštanja školovanja“ namijenjeno 766.000 dinara kupnji udžbenika za 146 učenika romske nacionalnosti koji pohađaju školu od prvog do četvrtog razreda.

14577_1.jpg

„U svim osnovnim školama u gradu nastavu od prvog do osmog razreda ukupno pohađa 745 đaka iz romske zajednice, a u osnovnim školama „István Szécsenyi“, „Matko Vuković“, „Đuro Salaj“, „János Hunjadi“ u Čantaviru i „Vuk Karadžić“ u Bajmaku, čak 624 učenika. Kao predsjednik Vijeća za poboljšanje položaja Roma i Romkinja želim naglasiti da smo u prethodnom razdoblju uspješno realizirali dva projekta“, „ROMACTED“ uz potporu Europske unije i Vijeća Europe i „Interkulturalizam i antidiskriminacija“ uz potporu EU i SKGO”, naglasio je Đukanović.

Grad Subotica, dodao je, izabran je nastaviti drugu fazu „ROMACTED“ programa.

 14577_2.jpg

„To govori kako smo u prethodnom razdoblju vrlo dobro radili na poboljšanju položaja naših sugrađana romske nacionalnosti. U narednom periodu očekuje nas izrada novog Akcijskog plana, pa smo iz tih razloga i proširili Vijeće za poboljšanje položaja Roma i Romkinja s predstavnicima organizacija civilnog društva, gospodarstva, ustanova i institucija našega grada“, rekao je Ilija Đukanović.

Uz ravnatelje pet osnovnih škola kojima su predani udžbenici, današnjem događaju nazočili su i zamjenica  tajnice Tajništva za društvene djelatnosti, Magda Fehérvári, koordinatori za romska pitanja Grada Subotice Klaudija Kurina i Stevan Nikolić, te pedagoški asistenti.

 14577_3.jpg

 

 

IZVANREDNO STANJE

Медија-центар и Протокол

Medija-centar i Protokol
Lokalna poreska administracijaMinistarstvoPanonreg

KONTAKT CENTAR 024
Lokalni pučki pravobranitelj
FONDACIJA ZA POMOĆ PRI LIJEČENJU TEŠKO OBOLJELE DJECE I MLADEŽI
Servisne informacije
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove

Mjesne zajednice

Спортски клубови
Informator
Subvencioniranje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Strategija razvoja
Colour Coop