Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Obilježen Europski tjedan mobilnosti

21.09.2021.

Grad Subotica ove je godine, treningom sigurne vožnje bicikla s djecom uzrasta 12, 13, 14 i 15 godina na poligonu u dvorištu Osnovne škole „István Kizúr“, obilježio Europski tjedan mobilnosti, manifestaciju koju je osnovalo i čiji je pokrovitelj Europska komisija. Ova manifestacija ima za cilj promidžbu održivih oblika prometovanja (biciklizam, pješačenje).

 14576_1.jpg

Izbor djece sudionika na poligonu napravljen je tako što je veći broj djece iz OŠ „István Kizúr“ radio eliminacijski test znanja na temu sigurnosti prometa. Obuku na poligonu vodili su pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova. Najbolji dječak i najbolja djevojčica nagrađeni su za svoje znanje novim biciklom.

„Svrha akcije nije samo i isključivo edukacija ove grupe mladih ljudi, već i apel svim sudionicima u prometu, kako vozačima motornih vozila tako i drugima, osobito biciklistima, da se ponašaju što sigurnije. To podrazumijeva uporabu rasvjete na svojim biciklima, ponašanje predvidivo drugim sudionicima  u prometu, uporabu tehnički ispravnih vozila, maksimalnu usredotočenost na okoliš i ne korištenje uređaje koji smanjuju pozornost u prometu“, izjavio je, obraćajući se medijima, predsjednik Vijeća za sigurnost prometa Grada Subotice Petar Pantelinac.

 14576_2.jpg

Zahvalio je JKP „Parking“ Subotica što je omogućilo da prvih pedeset novo registriranih korisnika usluge „SU Bike“ dobije na poklon 500 dinara kredita za korištenje ove usluge.

14576_3.jpg

IZVANREDNO STANJE

Медија-центар и Протокол

Medija-centar i Protokol
Lokalna poreska administracijaMinistarstvoPanonreg

KONTAKT CENTAR 024
Lokalni pučki pravobranitelj
FONDACIJA ZA POMOĆ PRI LIJEČENJU TEŠKO OBOLJELE DJECE I MLADEŽI
Servisne informacije
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove

Mjesne zajednice

Спортски клубови
Informator
Subvencioniranje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Strategija razvoja
Colour Coop