Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Rotary klubovi donirali 15 dronova subotičkim osnovnim školama

21.09.2021.

Rotary klubovi u Srbiji, u okviru akcije „Za ljepšu školu“ koju provode uz potporu Ministarstva prosvjete, znanosti i tehnološkog razvitka, donirali su 15 bespilotnih letjelica, odnosno dronova osnovnim školama u Subotici. Donacija će osnovcima olakšati učenje programskih jezika scratch i python, što je predviđeno nastavnim planom i programom informatike i računarstva za peti i šesti razred.

14574_1.jpg

Ravnateljima subotičkih osnovnih škola dronovi su predani u Plavoj dvorani Gradske kuće. Uručenju dronova i potpisivanju ugovora o donaciji nazočili su i gradska menadžerica Zagorka Panić i članica Gradskog vijeća zadužena za područje obrazovanja i kulture Milanka Kostić.

„U ime gradonačelnika Subotice Stevana Bakića, uprave Grada i svoje osobno ime zahvaljujem Rotary fondaciji i Rotary  distriktu 2483 Srbija i Crna Gora na današnjoj donaciji, bespilotnim letjelicama, kao i na edukaciji koju su održali u Velikoj vijećnici Gradske kuće. Nakon potpisivanja ugovora s 15 osnovnih škola koje će dobiti dronove, Predškolskoj ustanovi 'Naša radost' donirat će se mobilni namještaj i IKT oprema. Na taj način ćemo našoj djeci približiti najnovije trendove u tehnologiji kako bi se mogli educirati, napredovati i  biti obrazovani“, izjavila je, obraćajući se medijima, Zagorka Panić.

14574_2.jpg

Nadležni iz Rotary  distrikta 2483 Srbija i Crna Gora najavili su kako će, pored 15 dronova koji će danas biti uručeni, listopada ove godine pet subotičkih osnovnih škola dobiti mBot robot, edukacijski set namijenjen djeci da kroz njegovu uporabu uživaju u praktičnom iskustvu programiranja, elektronike i robotike.

Prikupljenim sredstvima u iznosu od 117.200 dolara nabavljeno je 670 dronova za osnovne škole u cijeloj Srbiji. Projekt su financijski pomogli Rotary fondacija i rotarijanci iz SAD, Njemačke, Australije, Slovenije, Sjeverne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.

14574_3.jpg

Uoči svečanosti u Plavoj dvorani Gradske kuće, u Velikoj vijećnici održan je seminar na koji su pozvani nastavnici iz Subotice, Sente, Kanjiže, Ade, Sombora, Bačke Topole, Kule i Čoke. Do sada je organizirano šest besplatnih seminara koje je pohađalo više od 400 nastavnika informatike i osnove tehnike.

Predškolskoj ustanovi „Naša radost“ Rotary  klub Subotica donirao je mobilni namještaj i IKT opremu iz Global grant funda „Godine uzleta”,  u okviru potpore Europske unije reformi predškolskog odgoja i obrazovanja u Srbiji.  Cilj ovog projekta je omogućiti kontinuirano opremanje predškolskih ustanova u Republici Srbiji kao potpora implementaciji programa „Godine uzleta“, što omogućuje interaktivni odgoj  i veće sudjelovanje roditelja.

Danas je, tim povodom u PU „Naša radost“ svečano potpisan ugovor o preuzimanju donacije – mobilnog namještaja (niska dvostrana polica, polica s udubljenjima za likovne materijale, polica za istraživačke aktivnosti i svijetleći senzorni stol) i IKT opreme  (laptop, video projektor, digitalni fotoaparat, kamera, plastifikator i multifunkcionalni uređaj-kopir, štampač i skener).

Donirana oprema omogućuje i strukturiranje i korištenje prostora u skladu s novim programom od strane odgajatelja ali i od strane same djece. To sve pridonosi unaprjeđenju kvalitete predškolskog odgoja i obrazovanja kroz upotrebu IKT opreme u funkciji dječjeg učenja, istraživanja i aktivnosti za oko 3.500 djece u 26 vrtića u našoj zemlji.

 

 

IZVANREDNO STANJE

Медија-центар и Протокол

Medija-centar i Protokol
Lokalna poreska administracijaMinistarstvoPanonreg

KONTAKT CENTAR 024
Lokalni pučki pravobranitelj
FONDACIJA ZA POMOĆ PRI LIJEČENJU TEŠKO OBOLJELE DJECE I MLADEŽI
Servisne informacije
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove

Mjesne zajednice

Спортски клубови
Informator
Subvencioniranje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Strategija razvoja
Colour Coop