Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Dr.sc. Bálint Básztor: Za budućnost su najbitniji zdrav okoliš i razvitak djece

16.09.2021.

Narodni zastupnik i predsjednik Skupštine Grada Subotice, dr.sc. Bálint Pásztor i pokrajinski tajnik za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Zsolt Szakállas obišli su danas Osnovnu školu „Sándor Petőfi“ u Hajdukovu, gdje su završeni radovi na zamjeni prozora sredstvima dodijeljenim na natječaju Pokrajinskog tajništva za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, a nakon toga i novoizgrađenu crpnu stanicu na Paliću, financiranu sredstvima Njemačke razvojne banke KfW u okviru projekta „Ecolacus“.

 14563_1.jpg

„Osnovna škola „Sándor Petőfi“ uspješno je aplicirala na raspisani natječaj Pokrajinskog tajništva za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice. Vrijednost projekta je 1,27 milijuna dinara i zahvaljujući tim sredstvima iz pokrajinskog proračuna, na čemu smo zahvalni pokrajinskom tajniku Zsoltu Szakállasu, zamijenjeni su prozori na školi nakon više od 30 godina. Inače, prije tri godine popravljen je krov na školi, također zahvaljujući sredstvima Pokrajinskog tajništva za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice. Na radost stotinu i devetero djece koja pohađaju nastavu u ovoj školi, radove je iznimno kvalitetno izveo jedan poduzetnik iz Hajdukova“, naglasio je Bálint Pásztor.

Zsolt Szakállas  naveo je kako je Pokrajinsko tajništvo za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice početkom godine raspisalo natječaj za rekonstrukciju i adaptaciju školskih objekata na području AP Vojvodine i da su za to bila namijenjena sredstva u ukupnom iznosu od oko 90 milijuna dinara.

 14563_2.jpg

„Zamjenom prozora na osnovnoj školi u Hajdukovu djeci koja je pohađaju osigurali smo kvalitetniji boravak u objektu, ali i bolje uvjete za nastavno obrazovni rad. Pokrajinsko tajništvo  za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice uskoro će raspisati natječaj namijenjen adaptaciji pomoćnih objekata u školi i iskoristit ću ovu prigodu pozvati škole da apliciraju na taj natječaj kada bude raspisan“, rekao je Zsolt Szakállas.

U ime učenika, nastavnika, građana Hajdukova i svoje osobno ime, Pokrajinskom tajništvu za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice zahvalila je ravnateljica  OŠ „Sándor Petőfi“, Anna Sűcs.

Obraćajući se medijima nakon obilaska crpne stanice na Paliću, Pásztor je izjavio da projekt „Ecolacus“ nadilazi lokalne okvire, da je crpna stanica u probnom radu od lipnja ove godine, te da vrijednost te investicije u okviru projekta „Ecolacus“, koji se realizira uz potporu Njemačke razvojne banke KfW, iznosi oko 500.000 eura.

 14563_3.jpg

„Suština cijelog projekta je u ekologiji, naša je namjera da voda jezera Palić i  Ludaš bude čišća, to je desetljećima dug problem koji se ne može riješiti preko noći. U okviru ovog projekta izgrađeno je oko 17 kilometara kanalizacijske mreže na Paliću i sada je Palić pokriven s oko 70 posto kada je riječ o kanalizacijskoj mreži. Ova crpna stanica važna je i radi toga  što će se otpadne vode, koje su preko kanala Ludaš dolazile u jezero Ludaš i izravno ga zagađivale, putem potisnog voda pumpati na Gradski pročistač. Cilj gradske vlasti je proširenje kanalizacijske i vodovodne mreže na području grada Subotice. Podsjetit ću da smo u okviru projekta 'Čista Srbija' aplicirali za sredstva za izgradnju 110 kilometara kanalizacijske mreže: 48 kilometara u Subotici, 12 kilometara na Paliću i 25 kilometara u Čantaviru i Bajmaku u kojima će  se izgraditi i pročistaču otpadnih voda. Za budućnost su najbitniji zdrav okoliš i razvitak djece“, naglasio je dr.sc. Bálint Pásztor.

Dr.sc. Bálint Pásztor  pozvao je  građane na 53. po redu „Berbanske dane“ u Hajdukovu, trodnevnu manifestaciju koja sutra počinje u ovom naselju.

 14563_4.jpg

IZVANREDNO STANJE

Медија-центар и Протокол

Medija-centar i Protokol
Lokalna poreska administracijaMinistarstvoPanonreg

KONTAKT CENTAR 024
Lokalni pučki pravobranitelj
FONDACIJA ZA POMOĆ PRI LIJEČENJU TEŠKO OBOLJELE DJECE I MLADEŽI
Servisne informacije
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove

Mjesne zajednice

Спортски клубови
Informator
Subvencioniranje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Strategija razvoja
Colour Coop