Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vijesti

Novi projekt u području zaštite okoliša namijenjen revitalizaciji Palićkog jezera

17.12.2020.

U povodu početka realizacije projekta „Poboljšanje kvaliteta vode Palićkog jezera koji provodi tvrtka „VTK Innosystem” d.o.o. iz Budimpešte uz potporu Ministarstva inovacija i tehnološkog razvitka Mađarske i Agencije za razvitak „Zeleni centar Zapadnog Balkana“, jučer je održana online uvodna konferencija.

13840_1.jpg

Na uvodnoj konferenciji pored predstavnika „VTK Innosystem“ sudjelovali su i državni tajnik u Ministarstvu zaštite okoliša, Robert Jakša, zamjenik gradonačelnika Grada Subotice, Imre Kern, članica Gradskog vijeća zadužena za područje komunalnih djelatnosti i razvitka, Csila Góli, predstavnici JKP „Vodovod i kanalizacija Subotica“ i JP „Palić-Ludaš“, te suradnici Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode i Vodnog gospodarstva poduzeća „DTD“.

Sudionici konferenciji suglasili su se oko dinamike realizacije projekta i definirali pojedine aktivnosti. Cilj projekta je izrada studije izvedivosti kojom će se utvrditi kritične točke intervencije, a koja će u isto vrijeme ponuditi prijedloge za rješavanje identificiranih problema. Pored određivanja mjera ovaj će dokument obuhvatiti i analizu financijskih pokazatelja i odnosa troškova i koristi.

Sudionici konferencije složili su se kako će ova studija, koja se nadovezuje na podatke prethodne studije, odnosno prošle i sadašnje projekte, ali i na najsuvremenije inovativne metode istraživanja, stvoriti čvrsti temelj za utvrđivanje i provedbu daljnjih investicijskih projekata u cilju poboljšanja kvalitete vode Palićkog jezera. Poboljšanje kvalitete vode jezera od iznimne je važnosti za Grad, ne samo glede razvitka turizma i gospodarstva, već i u ekološkom smislu, jer jedino tako možemo očuvati prirodnu i kulturnu baštinu Palića.

European City of Sport

POPIS 2022

Izbori za članove nacionalnih savjeta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Medija-centar i ProtokolLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVILokalna poreska administracijaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024
Lokalni pučki pravobranitelj
FONDACIJA ZA POMOĆ PRI LIJEČENJU TEŠKO OBOLJELE DJECE I MLADEŽI
Servisne informacije
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove

Mjesne zajednice

Спортски клубови
Informator
Subvencioniranje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Strategija razvoja

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>