Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Manifestacije

Obilježena 102. obljetnica proboja Solunske bojišnice

15.09.2020.

Polaganjem vijenaca na spomen-obilježje dragovoljcima u Prvom svjetskom ratu danas je u Bajmaku obilježena 102. obljetnica proboja Solunske bojišnice, u organizaciji bajmačke sekcije Udruženja potomaka ratnih dragovoljaca 1912-1918 „Kralj Petar I”. Nakon minute šutnje kojom je odana počast palim junacima i intoniranja himne prisutnima se u ime gradonačelnika Subotice Stevana Bakića i u vlastito ime obratio član Gradskog vijeća zadužen za područje gospodarstva Srđan Samardžić.

13674_1.jpg

Uz podsjećanje na velika, junačka djela naših predaka koji su podnijeli najveće žrtve za slobodu, on je istaknuo da danas obilježavamo praznik Republike Srbije i Republike Srpske „Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave”.

„Poštujući velika, junačka djela naših predaka, prepoznajemo vrijednosti koje su utkali u nas utirući put budućnosti. Put, kojim i danas idemo. Put slobode, istine, pravde, poštenja, ljubavi prema domovini, a prije svega prema bližnjem svom. Slavimo nacionalnu zastavu, kao simbol jedinstva i slobode. Slobodu branimo i danas radom, pravom, diplomacijom, ekonomijom i duhovnošću”, naglasio je Srđan Samardžić.

Predsjednik Udruženja potomaka ratnih dragovoljaca 1912-1918 godine, Drago Lukić, rekao je da je spomen-obilježje u Bajmaku podignuto 1993. godine i da je ovo 27. put da se na ovom mjestu odaje počast slavnim precima. On je izrazio i žaljenje što je zbog epidemiološke situacije ove godine manifestacija u povodu sjećanja na obljetnicu proboja Solunske bojišnice protekla bez gostiju iz okolnih mjesta.

European City of Sport

POPIS 2022

Izbori za članove nacionalnih savjeta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Medija-centar i ProtokolLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVILokalna poreska administracijaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024
Lokalni pučki pravobranitelj
FONDACIJA ZA POMOĆ PRI LIJEČENJU TEŠKO OBOLJELE DJECE I MLADEŽI
Servisne informacije
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove

Mjesne zajednice

Спортски клубови
Informator
Subvencioniranje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Strategija razvoja

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>