Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Priopćenje Gradskog stožera za izvanredne situacije

27.07.2020.

Prema Izvješću koji je Zavod za javno zdravlje Subotica uputio Gradskom stožeru za izvanredne situacije, broj osoba pozitivnih na virus COVID-19 s prebivalištem na području Subotice, zaključno s današnjim danom je 256, dok je na području Sjevernobačkog okruga ukupno 321 osoba pozitivna na koronavirus (Bačka Topola 59, Mali Iđoš 6).

13568_1.jpg

Broj smrtnih slučajeva koji se povezuju s oboljenjem COVID-19 u Subotici jeste 6, a za Sjevernobački okrug 8 (Bačka Topola 2, Mali Iđoš 0).

Prema podacima subotičke Opće bolnice, u posljednja 24 sata u Covid respiratornoj ambulanti pregledano je četrnaest osoba, od kojih su dva pacijenta zadržana na bolničkom liječenju.

Na daljnju kućnu izolaciju otpušteno je devetero pacijenata u oporavljenom stanju. Trenutačno se na bolničkom liječenju u Covid dijelu bolnice  nalazi sto četiri pacijenta, a devetero pacijenata se nalazi u Covid jedinici intenzivnog liječenja na mehaničkoj ventilaciji. Svi ostali hospitalizirani pacijenti stabilnog su kliničkog stanja.

Među Covid potvrđenim slučajevima je i tek rođena beba muškog spola sigurno  porođena carskim rezom, čija je majka imala blage respiratorne tegobe prigodom prijemu u bolnicu. I majka i beba stabilnog su kliničkog stanja. Registriran je i jedan zdravstveni radnik s blagom kliničkom slikom u kućnoj izolaciji.

Po prvi puta od registriranja drugoga pika epidemije, tijekom vikenda bilježi se veći broj otpuštenih u odnosu na broj primljenih pacijenata koji su na bolničkom liječenju zbog Covid infekcije.

Skrećemo pozornost  da se epidemiološka situacija bolesti COVID-19 ocjenjuje kao nepovoljna, kako za područje Grada Subotice, tako i za okrug, odnosno zemlju u cijelosti.

Također, zabrinjava činjenica da raste broj oboljelih, pa još jednom apeliramo na sugrađane da se pridržavaju svih propisanih mjera prevencije, jer isključivo od nas samih ovisi kretanje broja oboljelih u narednom razdoblju.

 

   

 

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
IZVANREDNO STANJE
Lokalni pučki pravobranitelj
FONDACIJA ZA POMOĆ PRI LIJEČENJU TEŠKO OBOLJELE DJECE I MLADEŽI
Servisne informacije
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove

Mjesne zajednice

Спортски клубови
Informator
Subvencioniranje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Strategija razvoja
Colour Coop