Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Naredba Gradskog stožera za izvanredne situacije

09.07.2020.

Gradski stožer za izvanredne situacije Grada Subotice je, na 11. izvanrednoj sjednici održanoj danas, donio naredbu kojom se naređuje uporaba zaštitnih maski u svim zatvorenim prostorima i održavanje fizičke razdaljine od najmanje 1,5 metra na teritoriju grada Subotice. U naredbi, koju je potpisao zapovjednik Stožera za izvanredne situacije, gradonačelnik Bogdan Laban, navodi se da se zabranjuje okupljanje u zatvorenom prostoru više od pet osoba ukoliko nije moguće osigurati fizičku razdaljinu od najmanje 1,5 metra uz odgovarajuće mjere osobne zaštite. Za provođenje ovih dvaju točaka naredbe zadužuju se vlasnici/korisnici zatvorenih prostora.

13539_1.jpg

Naređuje se gospodarskim subjetima koji obavljaju ugostiteljsku djelatnost da težište djelatnosti preusmjere na otvoreni prostor, odnosno vrt uz primjenu odgovarajućih mjera zaštite, a za provođenje ove točke naredbe zadužuju se gospodarski subjekti koji obavljaju ugostiteljsku djelatnost.

Javnom komunalnom poduzeću „Stadion“ naređuje se da na otvorenom i zatvorenom bazenu organizira rad u smjenama ne dužim od tri sata uz ograničenje broja posjetitelja i primjenu odgovarajućih mjera zaštite u cilju sigurnosti korisnika bazena.

Naređuje se, također, uporaba zaštitnih maski, kao i održavanje fizičke razdaljine od najmanje 1,5 metra prilikom boravka u parkovima, dječjim i rekreacijskim igralištima, skejt-parkovima, uporabe fitnes mobilijara, odnosno teretana na otvorenom, kao i tartan-staza, osim ukoliko je riječ o ososbama koja žive u zajedničkom kućanstvu.

Javnom poduzeću „Suboticatrans“ naređuje se da ne dozvoli ulaz u vozila javnog prijevoza osobama koje ne koriste zaštitne maske.

Naređuje se pojačan rad svih javnih komunalnih poduzeća i javnih poduzeća naročito u pogledu pranja i dezinfekcije javnih površina u cilju osiguravanja zdravstvene sigurnosti građana Grada Subotice.

Naređuje se mjerenje tjelesne temperature prilikom ulaska u objekte javne namjene, kao i postavljanje sredstava za dezinfekciju ruku i dezobarijera ispred ulaza u objekte javne namjene.

Nadzor nad primjenama mera ove naredbe obavljat će Gradska uprava Grada Subotice putem Tajništva za inspekcijsko-nadozorne poslove.

Mjere iz ove naredbe primjenjivat će se od 9. srpnja 2020. god. i u skladu sa situacijom po potrebi će se mijenjati.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
IZVANREDNO STANJE
Lokalni pučki pravobranitelj
FONDACIJA ZA POMOĆ PRI LIJEČENJU TEŠKO OBOLJELE DJECE I MLADEŽI
Servisne informacije
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove

Mjesne zajednice

Спортски клубови
Informator
Subvencioniranje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Strategija razvoja
Colour Coop