Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Subotica pokrenula proizvodnju sredstava za dezinfekciju

21.03.2020.

Na inicijativu gradonačelnika Subotice Bogdana Labana u Bajmaku je započela proizvodnja sredstava za dezinfekciju javnih površina i objekata. Riječ je o natrijevom hipokloritu, otopini koji Svjetska zdravstvena organizacija preporuča kao najučinkovitije u uništavanju virusa COVID 19. Proizvodi se u prostorijama tvrtke „Lukas“ koja je gradu besplatno ustupila pogon, dok je tvrtka „Alex Engineering & Construction“ donirala strojeve. Gradonačelnik Laban se osobito zahvalio na, kako je rekao, znakovitoj pomoći u zajedničkoj borbi, i najavio da će uskoro početi podjela sredstava javnim ustanovama, kao i građanima koji su u teškoj materijalnoj situaciji.

13327_1.jpg

– Tvrtka Alex nam je ustupila dva nova uređaja koja dnevno proizvode 1000 litara natrijeva hipoklorita. Zahvaljujem im se na tome, naročito direktoru Aleksandru Obradoviću, jer su nam pomogli na vrijeme reagirati i krenuti u akciju, odnosno opskrbiti sve javne ustanove i poduzeća, kao i dezinficirati cijeli grad – naglasio je Laban.

Direktor tvrtke „Alex Engineering & Construction“ iz Beograda, Aleksandar Obradović, kazao je da ova otopina inače veoma skupa, a da će ga domovi zdravlja, vrtići, tržnice i druge javne ustanove u Subotici dobivati besplatno, zahvaljujući lokalnoj samoupravi.

– Kao tvrtka smo osjećali društvenu odgovornost da u kriznoj situaciji pomognemo, jer želimo skupa s gradonačelnikom i Gradom Subotica omogućiti stanovništvu normalno funkcionirati, koliko je to moguće u ovakvim uvjetima – poručio je Obradović.

13327_2.jpg

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
Lokalni pučki pravobranitelj
FONDACIJA ZA POMOĆ PRI LIJEČENJU TEŠKO OBOLJELE DJECE I MLADEŽI
Servisne informacije
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mjesne zajednice
Спортски клубови
Informator
Subvencioniranje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Strategija razvoja
Colour Coop