Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Pokloni za bebe rođene na Dan grada

02.09.2019.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban danas je, u rodilištu subotičke Opće bolnice, posjetio bebe rođene na Dan grada, njihovim majkama čestitao na prinovama i uručio im plakete i poklon vaučere. Prvog rujna rođeno je pet beba. Edit Temjak i Marijana Ilić na svijet su donijele dječake, a Neda Popović, Ivana Berecki i Klementina Jacek djevojčice. Sve bebe su zdrave, rođene prirodnim putem i dobro napreduju.

12916_1.jpg

Uz konstataciju da je na Dan grada ove godine rođeno pet beba i da je to više u odnosu na 1. rujna 2018. godine, kada je rođen samo jedan dječak, gradonačelnik Laban je i bebama i roditeljima  poželio puno zdravlja i sreće.

– Subotička lokalna samouprava se trudi ispratiti pronatalitetnu politiku Vlade Republike Srbije i Pokrajinske vlade i kroz brojne mjere pruža potporu obiteljima, tim prije što nas je posljednjih desetljeća, nažalost, sve manje. Grad Subotica izdvaja značajna sredstva iz proračuna za naknadu troškova za izvantjelesnu oplodnju, jednokratnu novčanu pomoć trudnicama i roditeljski doplatak za prvo dijete, kao i za regresiranje troškova boravka u predškolskoj ustanovi za treće i četvrto dijete. Siguran sam da ćemo i u proračunu za sljedeću godinu izdvojiti dovoljno sredstava za podršku roditeljstvu – naglasio je Bogdan Laban.

Direktor Opće bolnice Subotica, dr. Slobodan Puškar, izrazio je zahvalnost lokalnoj samoupravi i gradonačelniku Labanu na kontinuiranoj podrški Bolnici i naveo da je i grad Subotica financijski pomogao izradu projekta rekonstrukcije cjelokupne Opće bolnice koja bi, kako je rekao, trebala početi uskoro.

Rekonstrukcija Opće bolnice, dodao je gradonačelnik Laban, radit će se u dvije faze.

- Riječ je o sredstvima u visini od 25 do 30 milijuna eura koja su, zahvaljujući prije svega predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i Kancelariji za javna ulaganja Vlade Srbije, osigurana za cjelokupnu rekonstrukciju Opće bolnice. Vjerujem da će se ovaj projekt, veoma važan za sve stanovnike Sjevernobačkog upravnog okruga, ali i za građane Zapadnobačkog i Sjevernobanatskog okruga koji se na njega naslanjaju, realizirati u naredne dvije do tri godine – podcrtao je Bogdan Laban.

Predsjednik Skupštine grada Subotice Tivadár Bunford, koji zbog ranije preuzetih obveza danas nije mogao prisustvovati posjetu, u ime Skupštine grada i vlastito ime, majke novorođenih beba darivao je buketima cvijeća.

12916_2.jpg

Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
FONDACIJA ZA POMOĆ PRI LIJEČENJU TEŠKO OBOLJELE DJECE I MLADEŽI
Servisne informacije
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mjesne zajednice
Спортски клубови
Informator
Subvencioniranje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Strategija razvoja