Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Otvorena tvornica „Ondaplast Balkan”

28.05.2019.

Talijanska tvrtka „Ondaplast” otvorila je danas u Subotici tvornicu „Ondaplast Balkan”. U novootvorenom pogonu, njihovoj prvoj investiciji u Srbiji vrijednoj 6,5 milijuna eura, u kome će se proizvoditi plastične ploče, paneli i industrijska ambalaža trenutačno je zaposleno dvadeset radnika. Svečanom otvaranju prisustvovali su i veleposlanik Italije u Beogradu, Carlo Lo Cascio, gradonačelnik Subotice Bogdan Laban, potpredsjednik Pokrajinske vlade i pokrajinski tajnik za gospodarstvo i turizam Ivan Đoković i menadžment tvornice „Ondaplast Balkan“.

12647_1.jpg

Ovo je samo potvrda činjenice da je Subotica lokomotiva razvoja u Srbiji, poručio je u tom povodu, Đoković.

– Pored statistike o vanjskotrgovinskoj razmjeni i investicijama, talijanska ulaganja u našoj zemlji su važna i zbog socijalne odgovornosti talijanskih tvrtaka koja je uvijek bila na zavidnoj razini – naglasio je Ivan Đoković.

Gradonačelnik Laban je izrazio zadovoljstvo što se suradnja s Italijom intenzivira u godini u kojoj Italija i Srbija obilježavaju dva jubileja: 140 godina diplomatskih odnosa i 10 godina strateškog partnerstva.

Italija je značajan vanjskotrgovinski partner i Regionalne gospodarske komore Sjevernobačkog upravnog okruga, istaknuo je gradonačelnik i dodao da je ukupna robna razmjena s Italijom na razini Komore u 2018. godini iznosila 125 milijuna dolara što je, kako je naveo, za 11,6 posto više u usporedbi s 2017. godinom.

Uz konstataciju da se „Ondaplast“ na ovaj način pridružio ostalim talijanskim tvrtkama koje već posluju u našem gradu i koje ukupno zapošljavaju oko 2.000 radnika, naglasio je da su ovo stvari kojima se trebamo radovati.

– Otvaranje novih radnih mjesta i bolji život naših građana je nešto čemu svi težimo. Siguran sam da predsjednik države vodi zemlju pravim putem i to se vidi u svakom segmentu društva. Vidi se koliko je novih tvornica otvoreno, kolika su bila ulaganja u ceste i drugu infrastrukturu, u zdravstvene i obrazovne ustanove – podcrtao je gradonačelnik Laban.

Veleposlanik Carlo Lo Cascio je poručio: „Radimo u Srbiji, sa Srbijom i za Srbe”

– Talijani šalju jaku poruku da nastavljaju investirati u Srbiju jer vjeruju u zajednički razvitak našeg zajedničkog rada. Uvjereni smo da je budućnost Srbije u Europskoj uniji, zajedno s Italijom i drugim zemljama članicama. Ekonomski rast i regionalna stabilnost su ciljevi i Srbije i Italije i želio bih zahvaliti srbijanskim vlastima za sjajnu suradnju na ekonomskom polju – istaknuo je veleposlanik Lo Cascio.

Izvršni direktor tvrtke „Ondaplast Balkan” Marko Fontana je kazao da je za njih veoma važan nivo znanja.

– Prosječna razina obrazovanja u Srbiji je veoma visoka. Općenito, imamo dobru infrastrukturu. Subotica je pozicionirana na dobrom mjestu, sa cestovnim konekcijama sa svim dijelovima Europe – rekao je Fontana i najavio da će u predstojeće dvije godine u ovoj tvrtki biti zaposleno oko 50 ljudi.

Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
FONDACIJA ZA POMOĆ PRI LIJEČENJU TEŠKO OBOLJELE DJECE I MLADEŽI
Servisne informacije
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mjesne zajednice
Спортски клубови
Informator
Subvencioniranje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Strategija razvoja
The International Festival of Children’s Theatres   (22.09.2019.-27.09.2019.)