Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
Exchange 5
Aktuelnosti

Potpora održavanju sajamskih manifestacija i izložaba s gospodarskim značajkama

12.02.2019.

Član Gradskog vijeća zadužen za područje gospodarstva Ákos Újhelyi uručio je ugovore o dodjeli sredstava za realizaciju projekata u području ostvarivanja javnog interesa putem organiziranja i održavanja sajamskih manifestacija i izložaba u 2018. godini na teritoriju grada Subotice. Na prigodnoj svečanosti, održanoj u Plavoj dvorani Gradske kuće, ugovori su dodijeljeni predstavnicima osam udruženja koja su pravo na bespovratna sredstva ostvarili po Natječaju za refinanciranje troškova organiziranja i održavanja sajamskih manifestacija i izložaba u 2018. godini, u ukupnom iznosu od 2,5 milijuna dinara.

12413_1.jpg

Ákos Újhelyi je, obraćajući se medijima, izjavio da je 6. prosinca 2018. godine raspisan natječaj za refinanciranje troškova održavanja sajamskih manifestacija i izložaba s gospodarskim značajkama, da je za tu namjenu iz gradskog proračuna u prošloj godini opredijeljeno 2,5 milijuna dinara i da je bespovratna sredstva dobilo osam udruženja, od deset, koliko ih se ukupno prijavilo na natječaj.

Sredstva za financiranje projekata putem refundacije, istaknuo je, predviđena su za projekte usmjerene na ekonomsku, socijalnu i ekološku dimenziju u području organiziranja sajamskih manifestacija u formi sajmova i izložaba, u vezi s promoviranjem organske proizvodnje hrane, promoviranja društvenog ujedinjenja, povećavanje produktivnosti resursa kroz kreiranje uvjeta za zapošljavanje, uz uvjet da imaju edukativne značajke.

Projektne aktivnosti realizirane su u razdoblju 1. svibnja – 31. listopada 2018. godine na teritoriju grada Subotice. Najveći iznos koji se refundira po udruženju je 400.000 dinara.

Odluka o dodjeli sredstava za realizaciju projekata u području ostvarivanja javnog interesa putem organiziranja i održavanja sajamskih manifestacija i izložaba u 2018. godini na teritoriju grada Subotice donesena je 5. veljače 2019. godine, na prijedlog Povjerenstva za vrijednovanje i rangiranje podnesenih prijava i evaluaciju realiziranih aktivnosti.

Sredstva su dodijeljena Udruženju za razvoj zajednice Ludoš, za projekt „Festival bijelog luka (češnjaka) i Dani sela na Ludošu“; Udruženju za brigu žena i trudnica „Anahitas“ („Angel dreams“ Ekspo za bebe, mame i trudnice); Hrvatskom kulturno-prosvjetnom društvu„Matija Gubec“ iz Tavankuta (VIII. Tavankutski festival voća i autohtonih rukotvorina); Udruženje„Terras“ (XIV. Međunarodni festival organskih proizvoda „Biofest 2018“; Rozsi Sándor, iz Hajdukova (50. jubilarni Berbanski dani u Hajdukovu); Udruženju pčelara „Pčela“ Subotica  (XXII. Dani pčelarstva); Udruženju odgojitelja svinja „Bajmok“ (VIII. Dani farmera) i Udruženju za razvoj naselja pješčarske visoravni (Pješčarski skup).

12413_2.jpg

Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
FONDACIJA ZA POMOĆ PRI LIJEČENJU TEŠKO OBOLJELE DJECE I MLADEŽI
Servisne informacije
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mjesne zajednice
Спортски клубови
Informator
Subvencioniranje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Strategija razvoja
Interetno festival  (22.08.2019.-26.08.2019.)
Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0 Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/subotica/tmp) in Unknown on line 0