Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vijesti iz obrazovanja

Udžbenici za učenike romske nacionalnosti

22.11.2018.

Članovi Gradskog vijeća, Nataša Aleksić, zadužena za područje obrazovanja, i Ilija Đukanović, zadužen za područje socijalne zaštite i zdravstva danas su, u Osnovnoj školi „Đuro Salaj“ djeci iz romske zajednice podijelili udžbenike. Ovo je samo jedna od mjera kojom lokalna samouprava pomaže obrazovanje djece iz socijalno ugroženih porodica kako bi smanjila broj učenika koji napušta školovanje.

12240_1.jpg

– Za kupnju udžbenika za djecu romske nacionalnosti lokalna samouprava ove godine opredijelila je sredstva u iznosu od 200.000 dinara, a udžbenike su dobili đaci iz tri škole u kojima se školuje najveći postotak učenika iz romske zajednice – istaknula je Nataša Aleksić.

Trećina učenika u OŠ „Đuro Salaj“ je romske nacionalnosti, a prema riječima direktorice Mimice Andrić ovakva podrška znači puno, jer većina dolazi iz socijalno ugroženih obitelji. Evidentno je, navela je, da sve manje djece iz romske zajednice napušta školovanje i da, osobito djevojčice, uspješno završe osnovnu školu.

Ilija Đukanović je rekao da je grad Subotica na natječaju Pokrajinskog tajništva za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost spolova dobio 400.000 dinara za sufinanciranje realizacije Lokalnog akcijskog plana za unaprjeđenje položaja Roma u području stanovanja. Pokrajinskim sredstvima, Grad će pridružiti vlastita s ciljem uređenja cesta, staza i nogodtupa u Ulici Haladaš, u naselju Čantavir, u kojoj živi pretežno romsko stanovništvo.

– Zajedničkim sredstvima lokalne samouprave i Pokrajinske vlade, u čantavirskom naselju Haladaš, gdje žive pretežno Romi, do kraja lipnja sljedeće godine bit će izgrađene staze i nogostupi – naglasio je Đukanović.

Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
FONDACIJA ZA POMOĆ PRI LIJEČENJU TEŠKO OBOLJELE DJECE I MLADEŽI
Servisne informacije
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mjesne zajednice
Спортски клубови
Informator
Subvencioniranje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Strategija razvoja