Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
Exchange 5
Aktuelnosti

Subotica domaćin Međunarodne konferencije o nastavi fizike i srodnih znanosti

05.10.2018.

Prva Međunarodna konferencija o nastavi fizike i srodnih znanosti, koja će trajati do 7. listopada, svečano je otvorena danas u Velikoj vijećnici Gradske kuće. Ovaj međunarodni skup fizičara okupio je 130 nastavnika i profesora iz Bugarske, Makedonije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Češke, Rumunjske, Mađarske i Srbije.

12160_1.jpg

Uz zahvalnost gradu Subotici i gradonačelniku Bogdanu Labanu na pomoći u organizaciji prve Međunarodne konferencije o nastavi fizike i srodnih znanosti predsjednik Društva fizičara Srbije prof. dr. Ivan Dojčinović istaknuo je značaj održavanja ovakvih skupova. 

- Ovakve Konferencije su od velikog značaja za prekograničnu suradnju i ostvarivanje zajedničkih projekata. Postoji želja da se u široj regiji sastanu nastavnici i profesori kako bi sagledali zajedničke probleme i s konkretnim prijedlozima izašli ispred onih koji odlučuju  – rekao je Ivan Dojčinović.

Nazočne i sve one koji će svojim sudjelovanjem pridonijeti uspješnosti Međunarodne konferencije o nastavi fizike i srodnih znanosti pozdravio je i poželio dobrodošlicu gradonačelnik Subotice Bogdan Laban.

- Ovaj iznimno važan znanstveni skup predstavlja dobru priliku da za promociju duha znanja, upornosti, marljivoga rada, posvećenosti i ustrajnosti. Vrijednosti bez kojih nema velikih rezultata. Principi bez kojih nema uzajamnog poštovanja, niti velikih uspjeha – naglasio je Laban.

12160_2.jpg

Polazeći od činjenice da je razmjena znanstvenih znanja važna točka povezivanja, Grad Subotica je, kao suorganizator, s velikom pozornošću, pristupio održavanju ovog eminentnog skupa.

- Smatrali smo da je važno istaknuti značaj znanosti za Suboticu, Srbiju i cijelo društvo. To je značajno kada se zna da predsjednik Srbije i Vlada Srbije posebnu pozornost poklanjaju razvitku obrazovanja i znanosti. Posebno me raduje što vidim da se veliki broj djece zanima za znanost. Oko 1.000 đaka osnovnih škola i djece iz vrtića koji će posjetiti interaktivnu izložbu 'Može li biti drugačije', predstavljaju jamstvo da Srbiju čeka dobra budućnost – ocijenio je Laban.

Planirano je da u naredna dva dana program Konferencije obuhvati predavanja iz aktualnih područja fizike; predavanja vezana za razne aspekte metodike nastave fizike u osnovnim, srednjim školama i fakultetima; stručne radove, koji će biti prezentirani u poster sekciji kao i izložbu knjiga i nastavnih sredstava.

IZBORI ZA  ČLANOVE VIJEĆA MJESNIH ZAJEDNICA
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
FONDACIJA ZA POMOĆ PRI LIJEČENJU TEŠKO OBOLJELE DJECE I MLADEŽI
Servisne informacije
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mjesne zajednice
Спортски клубови
Informator
Subvencioniranje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Strategija razvoja