Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
Exchange 5
Aktuelnosti

Nastavljena ulaganja u sportsku infrastrukturu

05.10.2018.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban i član Gradskog vijeća zadužen za područje omladine i sporta Nemanja Simović obišli su danas radove na postavljanju travnate podloge i izgradnji atletske staze na Gradskom stadionu, kao i rekonstruirane sportske terene na Paliću, kod Sportsko-rekreacijskog centra „Janko Pejanović“, gdje je na dva odbojkaška i jedan košarkaški teren postavljena tartan podloga.

12158_1.jpg

Radovi na postavljanju nove travnate podloge na subotičkom Gradskom stadionu teku planiranom dinamikom, rekao je, obraćajući se medijima, gradonačelnik Laban i dodao da se ti radovi izvode u suradnji s Pokrajinskom vladom.

– Za realizaciju ovog projekta, ukupne vrijednosti 20 milijuna dinara, sredstva u vrijednosti od po 10 milijuna dinara osigurali su Pokrajinska vlada i Grad Subotica. U tijeku su i radovi na izgradnji nove atletske staze, koja će biti završena tijekom mjeseca studenog, rekonstrukciji svlačionica i svih toaleta na stadionu. Ukupna vrijednost te investicije je 67 milijuna dinara, a sredstva za taj projekt u cijelosti je osigurala Vlada Srbije. Već vodimo intenzivne razgovore s predstavnicima Ureda za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije kako bismo osigurali sredstva da sljedeće godine uradimo i kompletnu rekonstrukciju tribina i postavimo nove plastične stolice. Na ovaj način ćemo ispuniti sve uvjete za odigravanje utakmica europskog ranga u našem gradu – naglasio je Bogdan Laban.

12158_2.jpg

Uz podsjećanje da su poslije više desetljeća rekonstruirani sportski tereni na Paliću sportašima, rekreativcima i građanima predani na uporabu uoči ovogodišnjih prvosvibanjskih praznika, gradonačelnik Laban je naveo da je zahvaljujući tvrtki NIS i donaciji od tri milijuna dinara postavljena tartan podloga na tri prelijepa terena – dva odbojkaška i jedan košarkaški, i postavljena zaštitna mreža.

– Pozivam i druga društveno odgovorna poduzeća priključiti se jednom odgovornom poslu koji radi lokalna samouprava, da zajednički obnovimo sve što se može uraditi u gradu kako bismo djecu i mladež okrenuli sportu. Da ih odgajamo i sklonimo s ulice, da radimo neke pozitivne stvari. Vjerujem da ćemo u tome uspjeti, kao što smo i do sada uspijevali realizirati sve značajnije poslove – istaknuo je gradonačelnik Laban.

12158_3.jpg

IZBORI ZA  ČLANOVE VIJEĆA MJESNIH ZAJEDNICA
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
FONDACIJA ZA POMOĆ PRI LIJEČENJU TEŠKO OBOLJELE DJECE I MLADEŽI
Servisne informacije
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mjesne zajednice
Спортски клубови
Informator
Subvencioniranje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Strategija razvoja