Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Manifestacije

Održana manifestacija „Djeca u Dužijanci 2018“

17.06.2018.

Tradicionalna manifestacija „Djeca u Dužijanci 2018“, u organizaciji Hrvatskog kulturnog centra „Bunjevačko kolo“, ovog vikenda (16. i 17. lipnja) okupila je oko 400 djece. Za male bandašicu i bandaša izabrani su Kristina Šarčević i Marijan Rukavina.

11943_1.jpg

Otvarajući ovu manifestaciju članica Gradskog vijeća zadužena za područje obrazovanja Nataša Aleksić je istaknula kako je ovo prilika pokazati kako se održava tradicija i njeguje tolerancija na ovim prostorima.

- Ove godine sudjeluje šest škola što je za dvije više nego prošle godine. Djeca imaju priliku ovladati igrama sa slamom i sijenom, naučiti kako se oblači risar i risaruša i kroz igru shvatiti značaj Dužijance – rekla je Nataša Aleksić.

U „Risarskim igrama bez granica“ održanim, također u subotu, pobijedila je OŠ „Matija Gubec“ iz Tavankuta. U ovom natjecanju u kome djeca uče tajne dobrog risa sudjelovalo je još pet osnovnih škola: „Ivan Milutinović“, „Matko Vuković“, „Sveti Sava“, „Jovan Jovanović Zmaj“ i „Đuro Salaj“.

Manifestaciju „Djeca u Dužijanci“ uveličala su bogatim programom gostujuća kulturno-umjetnička društva.

Svečanosti su prisustvovali i predsjednik HNV-a dr. Slaven Bačić, savjetnica predsjednika HNV Jasna Vojnić, članica Gradskog vijeća zadužena za obrazovanje Nataša Aleksić, konzul prvog razreda Generalnog konzulata Hrvatske u Subotici Hrvoje Vuković, predsjednik UBH „Dužijanca”, dr. Andrija Anišić, monsinjor Stjepan Beretić, kao i ravnatelji i predstavnici škola koje su sudjelovale u natjecanju.

Manifestacija je, svečanom svetom misom zahvalnicom u katedrali Svete Terezije Avilske i zajedničkim kolom ispred Katedrale završena u nedjelju, 17. lipnja.

11943_2.jpg

Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
FONDACIJA ZA POMOĆ PRI LIJEČENJU TEŠKO OBOLJELE DJECE I MLADEŽI
Servisne informacije
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mjesne zajednice
Спортски клубови
Informator
Subvencioniranje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Strategija razvoja