Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vijesti iz obrazovanja

Nagrađeni najbolji osnovci s Okružnog natjecanja iz matematike

29.03.2018.

U Velikoj vijećnici Gradske kuće dodijeljene su diplome i pohvalnice najboljim mladim matematičarima iz osnovnih škola Subotice koji su ostvarili zapažene rezultate na Okružnom natjecanju iz matematike koje je održano 25. ožujka 2018. godine u OŠ „Kizur Ištvan“.

11758_1.jpg

U ime grada Subotice najboljim matematičarima obratili su se članica Gradskog vijeća zadužena za područje obrazovanja Nataša Aleksić i tajnica Tajništva za društvene djelatnosti, Jasmina Stevanović.

Nataša Aleksić je, među ostalim, istaknula da mladi matematičari predstavljaju ponos grada.

- Prije mjesec dana sam rekla da kada naši mladi matematičari odu iz Subotice, u neki drugi grad na natjecanje, uvijek ostave lijep dojam o nama. Kada se čitaju imena učenika i mjesto koje osvoje, spomene se i Subotica. Mislim da je to bitno i doista smo ponosni na njihove uspjehe. Želimo da ih bude što više i da se u što većem broju okupe u Velikoj vijećnici - rekla je Nataša Aleksić.

Ukupno se natjecalo 142 učenika: 48 učenika četvrtih razreda, 28 iz petog, 37 iz šestog, 21 iz sedmog razreda 21 i 18 natjecatelja iz osmih razreda. Od četvrtog do osmog razreda osnovne škole dodijeljeno je 11 prvih nagrada, 18 drugih i 21 nagrada za treće mjesto, dok je 27 učenika nagrađeno pohvalnicama.

Vršiteljica dužnosti direktorica OŠ „Kizur Ištvan“, Vesna Dulić, kaže da su zahvaljujući potpori lokalne samouprave i raznih donatora za najbolje matematičare pripremljeni prigodni pokloni.

- Natjecatelji koji su osvojili prvo i drugo mjesto su dobili zbirke zadataka i formule, a svi ostali slatkiše - rekla je Vesna Dulić.

Jasmina Stevanović je, pozdravljajući prisutne u Velikoj vijećnici, podsjetila da grad Subotica dodjeljuje i stipendije učenicima i studentima putem Fonda mladim talentima.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
Lokalni pučki pravobranitelj
FONDACIJA ZA POMOĆ PRI LIJEČENJU TEŠKO OBOLJELE DJECE I MLADEŽI
Servisne informacije
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mjesne zajednice
Спортски клубови
Informator
Subvencioniranje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Strategija razvoja
Colour Coop