Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
Aktuelnosti

Plakete za potporu 1. Subotičkom polumaratonu

07.02.2018.

– Prvi Subotički polumaraton pod nazivom ‘Trči kroz povijest’ bio je uspješan i u potpunosti je ispunio naša očekivanja. I kada je riječ o organizaciji, i kada se govori o broju sudionika i realizaciji zacrtanih ciljeva. Više od 500 sudionika iz naše zemlje i regije promoviralo je zdrav način života, poticalo rekreativni sport i razvoj turističkog potencijala Subotice  – izjavio je gradonačelnik Subotice Bogdan Laban na konferenciji za novinare u Medija-centru Gradske kuće, u okviru koje su onima koji su aktivno bilji uključeni u realizaciju ovog, za naš grad veoma značajnog projekta, u znak zahvalnosti uručene plakete. Na konferenciji je najavljen 2. Subotički polumaraton koji će se održati 2. rujna (nedjelja), u okviru proslave Dana grada.

11666_1.jpg

Gradonačelnik je istaknuo da se ostvarila želja i Sportskog udruženja „Horizont“, organizatora ove manifestacije, i subotičke lokalne samouprave, kao suorganizatora, održavanjem Subotičkog polumaratona naš grad uvrstiti na mapu atletsko-rekreativnog trkačkog svijeta.

- Na naše veliko zadovoljstvo, Atletski savez Srbije uvrstio je Subotički polumaraton u Jedinstveni kalendar atletskih natjecanja u Srbiji za 2018. godinu. Subotički polumaraton će, kao što smo i obećali, postati tradicionalna manifestacija koja će se održavati u okviru obilježavanja Dana grada i lokalna samouprava će ju i ubuduće podupirati – naglasio je gradonačelnik Laban.

11666_2.jpg

Republički zastupnik i član SU “Horizont”, Bálint Pásztor, ocijenio je da je 1. Subotički polumaraton jedna od najuspješnijih manifestacija, ne samo sportskih, koja je održana u posljednjih nekoliko godina u našem gradu.

- Kada smo prvi put najavljivali ovaj maraton rekli smo da Subotica ima što pokazati trkačkoj zajednici, da imamo najljepšu dionicu u Srbiji te da se nadamo da će ovo biti jedna uspješna manifestacija. Uz pomoć sponzora, svih javnih poduzeća i lokalne samouprave mislim da smo u tome uspjeli, što potvrđuje i 500 sudionika utrke na 5 i 21 kilometar, ali i dječje utrke, što nas dovodi do, ukupno, blizu 800 sudionika. Rekli smo da Subotica zaslužuje svoj polumaraton, Subotica ga je i dobila – rekao je Pásztor.

U znak zahvalnosti svima koji su, po njihovoj ocjeni, pomogli održavanje i promociju ove manifestacije, organizatori su dodijelili plakete brojnim poduzećima iz privatnog i javnog sektora, ustanovama, organizacijama, medijima, ali i zaslužnim pojedincima.

KONTAKT CENTAR 024
Servisne informacije
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mjesne zajednice
Спортски клубови
Informator
Subvencioniranje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Strategija razvoja