Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
Aktuelnosti

Uručeni ugovori za realizaciju kapitalnih projekata

31.01.2018.

Predsjednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore za realizaciju 36 projekata na teritorijima 26 gradova i općina u Autonomnoj pokrajini Vojvodini. Ukupna vrijednost tih ugovora je 2,3 milijarde dinara imajući u vidu sredstva koja su osigurali Pokrajina i lokalne samouprave. Na temelju javnog natječaja za financiranje i sufinanciranje projekata u području lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, koji je početkom siječnja raspisala Uprava za kapitala ulaganja AP Vojvodine, Gradu Subotici je odobreno 55,370,842.80 dinara za projekt izgradnje turističke infrastrukture na Paliću - uređenje i urbano opremanje Velikog parka na Paliću u okviru Master plana.

11634_1.jpg

Pored projekata u području lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, projekti odobreni na natječajima Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine odnose se i na područja prometne infrastrukture, vodoopskrbe i zaštite vode, predškolskog obrazovanja, razvoja sporta i područja energetske učinkovitosti.

Igor Mirović je rekao da su najvažniji projekti pred nama, a među ostalim to su izgradnja postrojenja za pitku vodu u Novom Bečeju, rekonstrukcija atletske staze u Zrenjaninu, rekonstrukcija ceste od Bača do Plavne i drugi.

Od srpnja 2016. godine, preko Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine potpisano je 157 ugovora koji se realiziraju učinkovito i transparentno.

Mirović je naglasio da, pored projekata koji se realiziraju preko Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, Pokrajinska vlada sudjeluje i u realizaciji drugih kapitalnih projekata, od kojih su neki od nacionalnog značaja.

Predsjednik Mirović osvrnuo se i na rekonstrukciju Grebenske ceste na Fruškoj gori, koja će se realizirati u predstojećem razdoblju što nije vezano za ovaj natječaj, izgradnju kompleksa na Letenki i izgradnju nove zgrade RTV .

Posebno je istaknuo da je u 2018. godini indeks kapitalne potrošnje povećan s 24 na 37-38 postotaka što govori da se povećavaju iznosi koji se investiraju u kapitalne projekte i najavio novi natječaj Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine u srpnju ove godine.

11634_2.jpg

KONTAKT CENTAR 024
Servisne informacije
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mjesne zajednice
Спортски клубови
Informator
Subvencioniranje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Strategija razvoja