Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
Aktuelnosti

Subotički simfonijski orkestar oduševio publiku

29.12.2017.

Na tradicionalnom novogodišnjem koncertu održanom u Velikoj vijećnici Gradske kuće, Subotički simfonijski orkestar, pod ravnateljskom palicom Aleksandra Kojića, predstavio se atraktivnim repertoarom, pokazavši, istodobno, raskoš i punoću orkestarskog zvuka. Sjajnim izvođenjem djela Johana Straussa, Sen Sansa, Glinke i Čajkovskog ovaj orkestar, sastavljen od vrhunskih solista i orkestarskih glazbenika, oduševio je subotičku publiku.

11568_1.jpg

Pored sjajnog zvuka, Subotički simfonijski orkestar krasila je i fantastična dinamika. Forte (forte, jako), koji je obično glasan, kod Subotičkog simfonijskog orkestra zvučao je toplo i meko, a pijano (piano, tiho), koji krasi europske i svjetske orkestre krasio je i ovaj orkestar.

Maestralnim izvođenjem arija iz opera Lehara, Sen Sansa i Biseta, publiku je svojim raskošnim glasom oduševila i mezosopran Višnja Popov, solistica opere Narodnog pozorišta u Beogradu. 

Sukladno rješenošću Subotičkog simfonijskog orkestra podržavati i afirmirati talente večeras se orkestru pridružila Nevena Stankov (11), pobjednica Međunarodnog festivala „Čarobna frula“ u Zagrebu. Za iznimno dobru interpretaciju popularnog božićnog hita „Sve što želim za Božić si ti” („All I Want For Christmas Is You”) Maraje Keri, ova talentirana Novosađanka je od subotičke publike nagrađena gromkim pljeskom.

Nakon prve glazbene numere, od 16 koliko ih je ukupno izvedeno na koncertu, nazočne u Velikoj vijećnici je – u ime subotičke lokalne samouprave, gradonačelnika Bogdana Labana i vlastito ime – pozdravila i poželjela im puno sreće, uspejha i radosti u novoj, 2018. godini zamjenica gradonačelnika Timea Horvát.

- Drago mi je što smo se večeras okupili u ovako velikom broju. Nadam se da ćemo uživati u bogatom programu, predivnim zvucima i fantastičnim aranžmanima Subotičkog simfonijskog orkestra sastavljenog od sjajnih umjetnika koje je, na naše veliko zadovoljstvo, okupio naš sugrađanin, profesor violine Miloš Nikolić. Pored tradicionalnog novogodišnjeg koncerta posvećenog ljubiteljima klasične glazbe, subotička lokalna samouprava i Turistička zajednica grada Subotice ove godine su organizirali još tri koncerta koja će se, u okviru dočeka Nove godine na središnjem gradskom trgu, održati u njedelju, 31. prosinca – rekla je Timea Horvat.

KONTAKT CENTAR 024
Izbori
Узми рачун и победи
Servisne informacije
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mjesne zajednice
Спортски клубови
Informator
Subvencioniranje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Strategija razvoja
Zimski vašar – „Winterfest 2018. - 2019.“ (od 5. prosinca 2018. do 13. siječnja 2019. godine)