Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
Aktuelnosti

Održana XIII. sjednica Skupštine grada

28.12.2017.

Na XIII. sjednici Skupštine grada, održanoj u Velikoj vijećnici Gradske kuće usvojen je, većinom glasova, proračun za 2018. godinu. Uzimajući u obzir projektirano kretanje makroekonomskih pokazatelja u 2018. godini (BDP i njegovih komponenti, inflacije), proračun za narednu godinu iznosi 6.750.244.000 dinara.

11565_1.jpg

U obrazloženju prijedloga Odluke o proračunu grada Subotica za 2018. godinu, naglašeno je da je uravnotežena prihodovna i rashodovna strana, sukladno fiskalnim pravilima koje definira Zakon o proračunskom sustavu.

U strukturi projektiranog obujma tekući prihodi planirani su u visini od 5.539.138.000 dinara. Primanja od prodaje nefinancijske imovine planirana su u iznosu 480.000.000 dinara, primanja od zaduživanja i prodaje financijske imovine planirana su u iznosu od 515.900.000 dinara, a neutrošena sredstva od namjenskih transfera iznose 215.206.000 dinara.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban izjavio je, u tom povodu, da se vodilo računa da proračun za narednu godinu bude – razvojni.

– Vodili smo računa o ulaganjima, prije svega u Palić, kao i u nastavak radova na projektima koji desetljećima nisu završeni, poput 'Ipsilon kraka' i Narodnog kazališta. Čekali smo predugo na međunarodni javni poziv za ulaganje u Palić, potrošili smo godinu dana mandata i shvatili da ne vrijedi više čekati, već da treba zasukati rukave i stvoriti sadržaje koji će privući investitore da dalje ulažu u Palić – istakao je Bogdan Laban.

Nakon proračuna, većinom glasova usvojene su i ostale točke dnevnog reda, među kojima su Odluka o izmjenama Odluke o lokalnim administrativnim pristojbama i Odluka o izradi Plana generalne regulacije za naselje Šupljak. Usvojena je i Odluka o izradi Plana detaljne regulacije za dio prostora „Banje Palić“ uz zapadnu obalu IV. sektora Palićkog jezera, kao i Odluka o izradi Plana detaljne regulacije za izgradnju kompleksa za komercijalne i turističke sadržaje na prostoru između Senćanske ceste i jezera Palić.

Vijećnici su na današnjem skupštinskom zasjedanju donijeli i odluku o uspostavljanju suradnje između grada Subotice i crnogorske općine Berane. Usvojen je, također, i etički kodeks ponašanja dužnosnika lokalne samouprave grada Subotice, a doneseno je i rješenje o davanju suglasnosti na statut Predškolske ustanove „Naša radost“.

KONTAKT CENTAR 024
Servisne informacije
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mjesne zajednice
Спортски клубови
Informator
Subvencioniranje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Strategija razvoja
Zimski vašar – „Winterfest 2017-2018” (5.12.2017. - 13.01.2018.)