Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
Aktuelnosti

Održana XIII. sjednica Skupštine grada

28.12.2017.

Na XIII. sjednici Skupštine grada, održanoj u Velikoj vijećnici Gradske kuće usvojen je, većinom glasova, proračun za 2018. godinu. Uzimajući u obzir projektirano kretanje makroekonomskih pokazatelja u 2018. godini (BDP i njegovih komponenti, inflacije), proračun za narednu godinu iznosi 6.750.244.000 dinara.

11565_1.jpg

U obrazloženju prijedloga Odluke o proračunu grada Subotica za 2018. godinu, naglašeno je da je uravnotežena prihodovna i rashodovna strana, sukladno fiskalnim pravilima koje definira Zakon o proračunskom sustavu.

U strukturi projektiranog obujma tekući prihodi planirani su u visini od 5.539.138.000 dinara. Primanja od prodaje nefinancijske imovine planirana su u iznosu 480.000.000 dinara, primanja od zaduživanja i prodaje financijske imovine planirana su u iznosu od 515.900.000 dinara, a neutrošena sredstva od namjenskih transfera iznose 215.206.000 dinara.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban izjavio je, u tom povodu, da se vodilo računa da proračun za narednu godinu bude – razvojni.

– Vodili smo računa o ulaganjima, prije svega u Palić, kao i u nastavak radova na projektima koji desetljećima nisu završeni, poput 'Ipsilon kraka' i Narodnog kazališta. Čekali smo predugo na međunarodni javni poziv za ulaganje u Palić, potrošili smo godinu dana mandata i shvatili da ne vrijedi više čekati, već da treba zasukati rukave i stvoriti sadržaje koji će privući investitore da dalje ulažu u Palić – istakao je Bogdan Laban.

Nakon proračuna, većinom glasova usvojene su i ostale točke dnevnog reda, među kojima su Odluka o izmjenama Odluke o lokalnim administrativnim pristojbama i Odluka o izradi Plana generalne regulacije za naselje Šupljak. Usvojena je i Odluka o izradi Plana detaljne regulacije za dio prostora „Banje Palić“ uz zapadnu obalu IV. sektora Palićkog jezera, kao i Odluka o izradi Plana detaljne regulacije za izgradnju kompleksa za komercijalne i turističke sadržaje na prostoru između Senćanske ceste i jezera Palić.

Vijećnici su na današnjem skupštinskom zasjedanju donijeli i odluku o uspostavljanju suradnje između grada Subotice i crnogorske općine Berane. Usvojen je, također, i etički kodeks ponašanja dužnosnika lokalne samouprave grada Subotice, a doneseno je i rješenje o davanju suglasnosti na statut Predškolske ustanove „Naša radost“.

KONTAKT CENTAR 024
Izbori
Узми рачун и победи
Servisne informacije
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mjesne zajednice
Спортски клубови
Informator
Subvencioniranje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Strategija razvoja
Zimski vašar – „Winterfest 2018. - 2019.“ (od 5. prosinca 2018. do 13. siječnja 2019. godine)