Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
Aktuelnosti

Novogodišnji prijam za predstavnike državnih tijela

26.12.2017.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban i predsjednik Skupštine grada Tivadár Bunford priredili su danas, u Velikoj vijećnici Gradske kuće, tradicionalni novogodišnji prijam za predstavnike državnih tijela, gospodarskih društava, javnih i javno komunalnih poduzeća, ustanova i drugih organizacija.

11556_1.jpg

Obraćajući se nazočnima, gradonačelnik Laban je rekao da je aktualna gradska vlast u lipnju prošle godine obećala završiti svojedobno započete kapitalne investicije i da su prvi konkretni rezultati bili vidljivi već u ožujku ove godine, kada je za promet otvorena prva dionica „Ipsilon kraka“, od petlje „Subotica-jug“ do kružnoga raskrižja s Bikovačkom cestom.

– Investicija je obuhvaćala rekonstrukciju petlje ‘Subotica-jug’, završetak prometnice u duljini od oko jednog kilometra od petlje ‘Subotica-jug’ do križanja ‘Ipsilon kraka’ s Bikovačkom cestom i izgradnju kružnog toka na ovom raskrižje. Vrijednost izvedenih radova je oko 124 milijuna dinara – rekao je Bogdan Laban.

Izgradnja dijela dionice „Ipsilon“ kraka Koridora 10, od raskrižja sa Somborskom cestom, do raskrižja na Bačkotopolskoj cesti, počela je 5. svibnja, a završena 31. srpnja, dva mjeseca prije ugovorenog roka, naveo je gradonačelnik i dodao da je izgrađeno oko pet kilometara ceste i da je ukupna vrijednost oko 224 milijuna dinara.

– Radovi na izgradnji ’Ipsilon kraka' izvedeni su zahvaljujući potpori i riješenosti Vlade Republike Srbije i Ministarstva građevinarstva, prometa i infrastrukture, da se u narednih nekoliko godina taj veoma značajan projekt – započet prije nešto više od četvrt stoljeća – konačno i realizira – istakao je gradonačelnik Laban.

11556_2.jpg

Kada je riječ o adaptaciji, rekonstrukciji i dogradnji zgrade Narodnog kazališta, kazao je, zajedničkim radom i okupljanjem svih razina vlasti osigurana su sredstva u iznosu od 250 milijuna dinara za financiranje VII. faze ovog projekta koja obuhvaća završetak radova na pročelju novog dijela objekta i završetak unutarnjih radova na starom dijelu objekta bez završne obrade.

Naglasio je da se intenzivno radilo i na privlačenju investicija i širenju industrijske zone, da je u Gospodarskoj zoni „Mali Bajmok“ pogone proširila tvrtka „Kontinental“, da je otvoren „Ametek biznis kampus“ i da je talijanska tvrtka „Ondaplast“ kupila bivši objekt tvrtke „Metro keš end keri“.

– Ova tvrtka se od kolovoza 2017. godine nalazi u okviru područja Slobodne zone 'Subotica'. U početnim fazama proizvodnje, ovaj investitor planira uposliti oko 100 radnika. Početkom rujna, u gospodarskoj zoni, položen je temeljni kamen za izgradnju tvornice 'Kaminada', prvog inozemnog pogona ovog talijanskog investitora. U prvoj fazi izgradnje tvornice za termoplastičnu izradu kalupa bit će podignut pogon od 3.000 četvornih metara. Investicija bi u narednih pet godina trebala dosegnuti vrijednost od pet milijuna eura, a planirano je zapošljavanje oko 120 ljudi – rekao je Bogdan Laban.

Podsjetio je da su okončani radovi na izgradnji Carinskog terminala, da je u infrastrukturno opremanje Palića od prosinca prošle do prosinca ove godine uloženo oko 130 milijuna dinara, da je počela realizacija projekta „Zaštita biodiverziteta jezera Palić i Ludaš“ i da je ugovor o financiranju potpisan na iznos donacije od 6,5 milijuna eura.

- Na nama je i narednoj godini truditi se donositi odluke kojima ćemo omogućiti daljnji i brži razvitak našega grada i promicanje života građana Subotice. Na nama je, također, pružanjem pomoći građanima i njihovim obiteljima, koje su u stanju socijalne potrebe, pokazati brigu i društvenu odgovornost – podcrtao je Bogdan Laban.

Tivadár Bunford je rekao da je za nama godina političke stabilnost, izrazito bitne na svim razinama u hijerarhiji političkih institucija u državi.

11556_3.jpg

– Naše gradske institucije dio su tog harmoniziranog sustava, pa su upravo u ozračju mira i stabilnosti mogle raditi u najboljem interesu građana Subotice. Pored toga što je bila stabilna, godina je bila i ekonomski uspješnija od prethodnih, proračunski dosljedna, obzirom da smo proračun usklađivali s realnim okolnostima, preispitivali ostvarenja i uspostavili ravnotežu - istaknuo je Bunford.

Skupština je postupala racionalno, ocijenio je Bunford, i dodao da se na redovitim i izvanrednim zasjedanjima odlučivalo o točkama dnevnog reda u ritmu koji su diktirale potrebe naše zajednice i u skladu s javnim interesom.

– Radili smo zakonito, blagovremeno i učinkovito, racionalno odlučivali o svim prijedlozima iz našeg djelokruga koji su na inicijativu ovlaštenih predlagača bili pred nama. Trudili smo se i uspjeli  ne stvarati prevelike i nerazumne troškove. Zahvaljujem se za cjelogodišnji trud i rad svim vijećnicima, predsjednicima vijećničkih skupina i svim stručnim službama Gradske uprave. Uveli smo elektronički sustav dostavljanja skupštinskog materijala vijećnicima kojim smo uštedjeli mnogo novčanih sredstava našoj zajednici – kazao je, među ostalim, Tivadár Bunford.

KONTAKT CENTAR 024
Servisne informacije
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mjesne zajednice
Спортски клубови
Informator
Subvencioniranje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Strategija razvoja
Zimski vašar – „Winterfest 2017-2018” (5.12.2017. - 13.01.2018.)