Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Manifestacije

Sedmi Festival voća

30.09.2017.

Sedmi po redu Festival voća održan je na Etno salašu „Balažević“ u Tavankutu. Više od 40 izlagača predstavilo je svoje proizvode od voća, a posjetitelji su imali priliku kušati tradicionalne specijalitete s ovog podneblja.

11388_1.jpg

Ravnatelj Hrvatskog kulturno-prosvjetnog društva „Matija Gubec“ iz Tavankuta, Ladislav Suknović, kaže da su se na Festivalu predstavili i proizvođači lavande i aronije, kao i starih obrta.

– Želja nam je spojiti kulturu i ekonomiju, a Tavankut ima sve mogućnosti za to. Naši simboli su predmeti od slame, jabuka, zvuci tamburice – rekao je Suknović.

Prvi put na Festivalu predstavili su se učenici drugog razreda Osnovne škole „Ivan Milutinović” iz Subotice, koji pohađaju nastavu na hrvatskom jeziku, s kompotom, odnosno „duncom“ i turšijom.

– Čitali smo novine i vidjeli da postoji Festival, pa smo odlučili sudjelovati s djecom. Napravili smo u školi jedan tematski dan na temu 'Jesen'. Djeca su donijela flaše, povrće i voće, kao i recepte svojih majki kako se pravi 'dunc' i turšija. Sami su sjekli povrće i stavljali u boce, a učenici četvrtih razreda su imali zadatak mjeriti voće i povrće po receptu – kazala je učiteljica Sanja Dulić.

Manifestaciju su poduprli Grad Subotica i Pokrajinsko tajništvo za poljoprivredu.

European City of Sport

POPIS 2022

Izbori za članove nacionalnih savjeta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Medija-centar i ProtokolLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVILokalna poreska administracijaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024
Lokalni pučki pravobranitelj
FONDACIJA ZA POMOĆ PRI LIJEČENJU TEŠKO OBOLJELE DJECE I MLADEŽI
Servisne informacije
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove

Mjesne zajednice

Спортски клубови
Informator
Subvencioniranje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Strategija razvoja

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>