Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Manifestacije

Održana Noć istraživača

30.09.2017.

Više od 15.000 posjetitelja prisustvovalo je manifestaciji Noć istraživača koja je jučer održana u 11 gradova Srbije pod sloganom „Znanje na prvi ogled“, priopćili su danas organizatori. Domaćini manifestacije bili su gradovi: Beograd, Novi Sad, Kragujevac, Niš, Pirot, Požarevac, Petnica, Inđija, Zrenjanin, Šabac i Subotica. U našem gradu Noć istraživača održana je u atriju hotela „Galerija“, gdje se, izvodeći brojne opite, predstavilo više od 130 istraživača.

11387_1.jpg

Članica Gradskog vijeća zadužena za područje obrazovanja, Nataša Aleksić, koja je otvorila manifestaciju, izjavila je kako joj je drago što se odazvao veliki broj škola, kao i da je cilj ove manifestacije motivirati što više mališana i zainteresirati ih za znanost.

– Djeci je ovo zanimljivo, puna su entuzijazma, i nekoliko njih sam već pitala znači li to da će u budućnosti studirati kemiju, a oni su rekli da su velike mogućnosti za to. Ovo je odlična prilika  približiti im kemiju i ostala istraživačka područja, na jedan zanimljiv način, da uvide da to nisu samo knjiga i učenje napamet, već kako se izvode pokusi, što njima najviše privlači pozornost – istaknula je Nataša Aleksić.

Lokalni koordinator manifestacije u Subotici, Zlatko Čović, rekao je da je Noć istraživača događaj koji je podjednako značajan za znanstvenu zajednicu i širu javnost.

– Drago mi je što se večeras okupilo toliko ljudi. Ovo je sedma manifestacija u Subotici, a njezin značaj zrcali se upravo u tome da znanost i znanstvenu zajednicu približimo široj javnosti, odnosno što većem broju običnih ljudi i pokažemo im da znanost nije bauk i da se njome trebamo svakodnevno baviti – kazao je Čović.

Noć istraživača održana je 12. put u Europi, u 340 gradova i 26 država, a sudjelovalo je milijun građana i 18.000 istraživača.

European City of Sport

POPIS 2022

Izbori za članove nacionalnih savjeta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Medija-centar i ProtokolLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVILokalna poreska administracijaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024
Lokalni pučki pravobranitelj
FONDACIJA ZA POMOĆ PRI LIJEČENJU TEŠKO OBOLJELE DJECE I MLADEŽI
Servisne informacije
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove

Mjesne zajednice

Спортски клубови
Informator
Subvencioniranje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Strategija razvoja

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>