Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Manifestacije

Počeli XXI. „Dani pčelarstva“

23.09.2017.

Predsjednik Udruženja pčelara „Pčela“ Dragoljub Matić, otvorio je XXI. „Dane pčelarstva“ koji se u Subotici održavaju 23. i 24. rujna 2017. godine. Ova tradicionalna manifestacija okupila je 19 proizvođača meda i drugih pčelinjih proizvoda iz Srbije, Mađarske i Rumunjske, i devet izlagača pčelarske opreme.

11373_1.jpg

Matić je, tijekom otvorenja manifestacije, svima poželio dobrodošlicu i pozvao nazočne da kušaju proizvode od meda, od piva i sladoleda s medom do raznih medanjaka i drugih medenih proizvoda.

Predsjednik Saveza pčelarskih organizacija Vojvodine Radomir Vlačo istaknuo je da je zadatak pčelara u Vojvodini organizirati što više ovakvih manifestacija.

Tatjana Mrdak je, u ime Saveza pčelarskih organizacija Srbije, čestitala domaćinima što su uspjeli očuvati manifestaciju koja, kako je navela, predstavlja veliko bogatstvo u Subotici.

Udruženje pčelara „Pčela“, uz potporu grada Subotice, u 20 osnovnih škola u našem gradu već dvije godine realizira akciju „Medeni doručak“. Prema riječima Ratka Lazarevića, iz Udruženja „Pčela”, cilj im je djecu od najranije dobi upoznati sa značajem zdrave hrane.

Najbolji rad ove godine na temu meda nacrtala je Martina Vuković, učenica četvrtog razreda OŠ „Matija Gubec” iz Tavankuta.

Na današnjoj svečanosti, koja je počela svečanim mimohodom preko Korzoa sa majoretkinjama, kraljicom meda iz Mađarske Norom Bala i vitezovima meda, priređen je prigodan kulturno-umjetnički program.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
IZVANREDNO STANJE
Lokalni pučki pravobranitelj
FONDACIJA ZA POMOĆ PRI LIJEČENJU TEŠKO OBOLJELE DJECE I MLADEŽI
Servisne informacije
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mjesne zajednice
Спортски клубови
Informator
Subvencioniranje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Strategija razvoja
Colour Coop