Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
Aktuelnosti

Ministar Šarčević posjetio Suboticu

06.09.2017.

Ministar prosvjete, znanosti i tehnološkog razvitka Mladen Šarčević razgovarao je danas u Subotici s gradonačelnikom Bogdanom Labanom. Nakon sastanka u Gradskoj kući, ministar Šarčević i gradonačelnik Laban posjetili su Osnovnu školu „Sonja Marinković” i obišli radove na izgradnji studentskog odmarališta na Paliću.

11339_1.jpg

Veoma sam zadovoljan načinom na koji lokalna samouprava brine o obrazovno-odgojnim ustanovama, ali i načinom funkcioniranja škole koju smo posjetili, rekao je ministar Šarčević i naveo da je u rekonstrukciju ove škole država do sada uložila 48 milijuna dinara.

– Raduje me činjenica da su čelništvo i zaposleni u školi zainteresirani za unapređenje nastave. To pokazuje činjenica da se u školi realizira nekoliko projekata, a jedan od njih je sa kompanijom Univereksport o učenju i stvaranju kompetencija u oblasti poduzetništva, u kojem se ukupno nalazi 40 škola – rekao je ministar Šarčević.

11339_2.jpg

Gradonačelnik Laban je naglasio da samo zajedničkim snagama možemo učiniti obrazovanje boljim.

– Zahvaljujem se ministru na posjetu, a Vladi Republike Srbije i Pokrajinskoj vladi što su samo tijekom ove godine uložili više stotina milijuna dinara u naše škole. Zahvalan sam što smo u prilici učenicima osigurati bolje uvjete, ali i nastavnicima, jer će na taj način biti u mogućnosti podići ljestvicu znanja – istaknuo je Bogdan Laban.

Direktor OŠ „Sonja Marinković“, Pajica Bašić, kazao je da nisu završeni svi radovi, da bi uskoro trebala početi rekonstrukcija i adaptacija fiskulturne dvorane i da vjeruje kako će i druge škole slijediti njihov primjer i ući u program obnove.

11339_3.jpg

KONTAKT CENTAR 024
Uzmi račun i pobedi
IPA CBC CRO-SRB
Servisne informacije
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mjesne zajednice
Спортски клубови
Informator
Subvencioniranje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Strategija razvoja