Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
Aktuelnosti

Nataša Kovačević promotor prvog Subotičkog polumaratona

18.07.2017.

Nataša Kovačević službeni je promotor prvog Subotičkog polumaratona koji će biti održan 2. rujna 2017. godine, u okviru proslave Dana grada, priopćeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Medija-centru Gradske kuće.

11231_1.jpg

Zamjenica gradonačelnika, Timea Horvát, rekla je kako joj je iznimno velika čast u ime subotičke lokalne samouprave, u osobno i u ime mnogih Subotičana pozdraviti Natašu Kovačević.

- Natašu ne treba posebno predstavljati, jer je ona svojim duhom, optimizmom, borbom  i sportskim rezultatima uzor i putokaz mnogim mladim ljudima u životu - istaknula je Timea Horvát, zahvaljujući se našoj sjajnoj sportašici što je prihvatila biti službeni promotor prvog Subotičkog polumaratona.

Narodni zastupnik, trkač rekreativac i član Sportskog udruženja „Horizont”, Bálint Pásztor, naglasio je da je Nataša Kovačević simbol borbe, sportašica koja nikada nije sudjelovala na polumaratonu ili maratonu, što, kako je rekao, ne znači da i neće.

– Nataša je odlična košarkašica, reprezentativka Srbije, igrala je za Crvenu zvijezdu, predsjednica je Ženskog košarkaškog kluba Crvena zvijezda, igrala je za ekipu Győra (Đera) u Mađarskoj i na neki način povezuje Mađarsku i Srbiju – rekao je Pásztor.

Nataša Kovačević se zahvalila na predivnom dočeku i navela da joj je velika čast nalaziti se u gradu koji je na raskrižju cesti i civilizacija, gradu u kome, mada je promijenio oko 200 imena, jedna stvar ostaje ista, a to je onaj dobri osjećaj kada u njega dolazite i kada se u njega vraćate.

- Zato i ne čudi da nas raznolika kultura Subotice i spaja. Sad imamo još jednu jaku vezu, a to je polumaraton na kome ćete se imati priliku nadmetati s drugima, ali i sa samim sobom, što je čak možda i mnogo teže. Što se mene tiče, svatko tko se tog dana pojavi ovdje je apsolutni pobjednik. Ja tu riječ ne koristim olako, međutim, svatko tko dođe uložio je stanoviti trud i napor i odbio ići lakšim putem, a to rade samo pobjednici – istaknula je Nataša Kovačević.

Ona je pozvala sve ljude, sve Subotičane da 2. rujna dođu, da se druže i provedu jedan divan dan.

Predsjednik SU „Horizont”, Kristifor Bogdanić, rekao je da vjeruju da će Nataša motivirati i inspirirati mnoge doći u Suboticu 2. rujna, kao i mnoge Subotičane istrčati polumaraton i da tog dana ostvare svoje osobne pobjede, uspjehe i rekorde.

Pored Nataše Kovačević, prvi Subotički polumaraton imat će još jednog promotora – Noru Trklju državnu prvakinju u trčanju na 50 kilometara.

Ukupan broj trkača ograničen je na 700 sudionika, svi koji žele mogu se prijaviti preko službene internetske stranice www.subotickipolumaraton.com.

Bogdanić je u ime organizatora zamolio sve naše sugrađane da 2. rujna imaju razumijevanja i strpljenja, jer će šire središte grada biti u zastoju.

– Potrebna je ptpora svih, da skupa stanemo iza projekta i pokažemo da je Subotica divan grad u koji su svi dobrodošli – dodao je Bogdanić.

KONTAKT CENTAR 024
Servisne informacije
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mjesne zajednice
Спортски клубови
Informator
Subvencioniranje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Strategija razvoja
Međunarodni festival kazališta za djecu (24.09.2017. - 29.09. 2017.)