Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
Aktuelnosti

Na Vodicama održani „Dani Nikole Tesle”

15.07.2017.

Bogatim cjelodnevnim kulturno-umjetničkim programom danas su na Vodicama (Bunariću), u povodu 161. obljetnice rođenja jednog od najvećih svjetskih znanstvenika, održani četvrti po redu „Dani Nikole Tesle”, u organizaciji Udruženja Ličana „Lika”, iz Subotice. U okviru manifestacije priređeno je i nadmetanje u bacanju kamena s ramena, vuči kuke, disciplini skoka iz mjesta, a najbolji među njima nagrađeni su pokalima i medaljama. Manifestaciju su upotpunili izumitelji iz Bečeja, Čelareva, Bačke Palanke i Subotice.

11226_1.jpg

Član Gradskog vijeća zadužen za investicije, međunarodnu suradnju i turizam, Srđan Samardžić, pozdravljajući nazočne u ime gradonačelnika Bogdana Labana i u osobno ime, istaknuo je da je Nikola Tesla jedan od najbriljantnijih umova u povijesti civilizacije.

Tesla je, dodao je, jedan od najboljih izdanaka svekolikog srpstva i ponos svoje Like, najsvjetliji primjer dobrote, poštenja, čestitosti, domoljublja i skromnosti u svojoj genijalnosti, kao i svih onih vrlina kojima su i njega i nas učili naši stari, vrlina kojima i mi učimo naše potomke.

-Ova manifestacija ima za cilj odati počast čovjeku koji je svojim znanstvenim izumima zadužio sve nas i naraštaje koji dolaze, a istodobno i da dodatno obogati kulturno bogatstvo Subotice još jednom značajnom manifestacijom – rekao je Samardžić.

On je čestitao organizatorima na ideji i organizaciji ove manifestacije kao i svima koji su je poduprli.

Predsjednik Udruženja Ličana „Lika”, Miloš Borjan, ukazao je da ovogodišnja manifestacija ima i humanitarno obilježje i da će dio prihoda biti upućen Udruženju za efektološku podršku i edukaciju „Tedef“ i Gradskom udruženju za pomoć osobama s autizmom, iz Subotice.

Dan ranije, u petak, 14. srpnja, u predvorju Gradske kuće, u okviru manifestacije „Dani Nikole Tesle”, otvorena je izložba koju je pripremio beogradski Muzej Nikole Tesle, dok je u večernjim satima, u Velikoj vijećnici Gradske kuće, održana tribina na temu „Nikola Tesla - život i djelo, pogled iz suvremene stvarnosti“.

KONTAKT CENTAR 024
Servisne informacije
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mjesne zajednice
Спортски клубови
Informator
Subvencioniranje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Strategija razvoja
Zimski vašar – „Winterfest 2017-2018” (5. 12. 2017. - 13. 01. 2018.)