Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
Aktuelnosti

Мinistar Ljajić obišao nedavno adaptirane objekte na Paliću

12.07.2017.

Potpredsjednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, Rasim Ljajić, i direktor poduzeća „Park Palić“ d.o.o. Nebojša Daraboš obišli su danas, na Paliću, Ljetnu pozornicu i Termalni bazen na kojima je, zahvaljujući sredstvima Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, nedavno izvedena djelomična rekonstrukcija i adaptacija.

11221_1.jpg

Grad Subotica i Palić su, prema Strategiji razvitka turizma, među 18 prioritetnih turističkih odredišta, rekao je ministar Ljajić, i dodao da Palić, po njegovoj ocjeni, spada među pet najvažnijih turističkih odredišta, s najvećim potencijalom u Srbiji.

– Nažalost, i ovdje se ponavlja slična situacija kao i u mnogo drugih mjesta gdje govorimo o šansama i potencijalima, a ne konkretnim rezultatima, jer ne možemo biti zadovoljni s turističkim prometom niti u Subotici niti na Paliću – kazao je Rasim Ljajić.

Naglasio je da je za razvoj turizma ključno ulaganje u infrastrukturu, da je to temelj za privlačenje domaćih i stranih investitora i da će ministarstvo na čijem je čelu pružiti potporu i u predstojećim radovima na uređenju Ljetne pozornice i Termalnog bazena, kao i izgradnji akva-parka.

Cilj je da, kako je rekao, sa sadašnjih 40 broj manifestacija bude povećan na 60 godišnje kako bi, i za domaće i za strane turiste, Palić bio privlačno turističko odredište tijekom cijele godine.

Nebojša Daraboš je izrazio zahvalnost resornom ministarstvu na sredstvima odobrenim za realizaciju ovih projekata i istaknuo da poduzeće „Park Palić“ nastavlja s provođenjem aktivnosti na izgradnji turističke i komunalne infrastrukture u cilju razvitka odredišta, ali i pripreme za dolazak budućih investitora.

– Za renoviranje Ljetne pozornice Ministarstvo trgovine i turizma osiguralo je sredstva u iznosu od deset milijuna dinara. Smatramo da će Ljetna pozornica  ove sezone, a osobito narednih, pridonijeti razvoju manifestacijskog turizma na Paliću – rekao je Nebojša Dabaroš, i podsjetio da je za uređenje Termalnog bazena na Paliću resorno ministarstvo izdvojilo 12 milijuna dinara.

KONTAKT CENTAR 024
Servisne informacije
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mjesne zajednice
Спортски клубови
Informator
Subvencioniranje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Strategija razvoja
Zimski vašar – „Winterfest 2017-2018” (5. 12. 2017. - 13. 01. 2018.)