Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vijesti iz sporta

Specijalni tricikl za Slavka Adamova

20.06.2017.

Subotički reprezentativac u paratekvondou Slavko Adamov dobio je na dar specijalni tricikl koji se vozi nogama. U okviru humanitarne akcije „Trka Djedova Božićnjaka“ na Paliću, prošle godine, sakupljen je dio sredstava za kupnju vozila, kao i za pomoć djeci koja su korisnici Doma za djecu ometenu u razvoju „Kolijevka“.

11151_1.jpg

Zamjenica gradonačelnika Subotice, Timea Horvát, izjavila je u tom povodo, da je veliko zadovoljstvo bilo prisustvovati jednoj ovakvoj humanitarnoj akciji.

– Prije nekoliko mjeseci, ttijekom akcije ‘Trka Djedova Božićnjaka' sakupili smo novac za kupnju bicikla za osobe s invaliditetom za Slavka Adamova, kao i za tridesetero mališana ‘Kolijevke’ koji su otišli na zimovanje. Drago mi je da ima humanih ljudi – istaknula je Timea Horvát.

Direktor Doma za djecu ometenu u razvoju „Kolijevka“, Nenad Kozomora, kazao je da je ovo primjer dobre suradnje između svih sudionika.

– Očekujem da bude prvi paraolimpijac iz Subotice, i to ne samo u ovoj disciplini nego i u tekvondu – rekao je Kozomora.

Idejni tvorac Trke Djedova Božićnjaka, kao i same humanitarne akcije, bila je predsjednica Ultramaratonskog saveza Srbije i Ultramaratonskog kluba „Paligo Palus“, Elvira Jánosi, koja nije krila zadovoljstvo zbog uspjeha akcije.

Jedan od donatora, Robert Stein, iz tvrtke „Stein tracks” rekao je da su ga kontaktirali mjerodavni iz Centra za socijalni rad Subotica radi pomoći Slavku Adamovu i da su oni odlučili prihvatiti izazov. Bicikla je specifična, jer se sve komande, poput kočenja i upravljanja, vežu za noge.

Slavko Adamov zahvalio se predstavnicima grada, svim sponzorima i ljudima koji su mu pomogli ostvariti svoj san.

– Ovo je za mene prelijep i veliki dan. Bila mi je želja dobiti biciklu, jer sam vozio maraton od 21 kilometra Danilovgrad-Podgorica. Trebam trenirati novim vozilom i sada je na meni da treniram i sudjelujem na natjecanjima – kazao je Slavko Adamov.

POPIS 2022

Izbori za članove nacionalnih savjeta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVILokalna poreska administracijaPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024
Lokalni pučki pravobranitelj
FONDACIJA ZA POMOĆ PRI LIJEČENJU TEŠKO OBOLJELE DJECE I MLADEŽI
Servisne informacije
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove

Mjesne zajednice

Спортски клубови
Informator
Subvencioniranje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Strategija razvoja

Colour Coop