Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Manifestacije

Na Paliću održana manifestacija „Slatki vikend“

09.06.2017.

U organizaciji Udruženje djece i mladeži oboljelih od dijabetesa „Plavo srce 024“, u „Eko centru“ na Paliću danas je održana manifestacija „Slatki vikend“. Manifestaciji su bili nazočni državni tajnik u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, dr. Nenad Ivanišević, i zamjenica gradonačelnika Timea Horvát.

11122_1.jpg

Nenad Ivanišević je, otvarajući skup,  rekao da riječi humanost i solidarnost, najbolje opisuju ovakve događaje.

– Zamisao jest aktivnije se uključiti u zaštitu djece koja su oboljela od dijabetesa. Naše ministarstvo se bavi zaštitom djece i naša namjera je podići svijest o tome što je to šećerna bolest, što je preventiva ove bolesti i kako živjeti s njom. Zaštita obitelji, briga o djeci su važan segment rada našeg ministarstva. Postoje fondovi, natječaji i treba vidjeti kako aplicirati i mi smo tu biti im spona – kazao je Ivanišević.

Timea Horvát je istaknula da će Grad Subotica uvijek podupirati manifestacije ovakvog tipa, da je upoznata s radom Udruženja „Plavo srce 024“ i da je veoma bitno da se roditelji umreže i skupa rade na prevenciji dijabetesa kod djece i omladine.

– Drago mi je što će se djeca družiti i što im je pružena prilika kroz razne kreativne radionice i predavanja upoznati se sa zdravim načinima ishrane i života – rekla je Timea Horvát.

Prema riječima predsjednika Udruženja „Plavo srce 024“, Nebojše Bulatovića, Udruženje postoji od 2013. godine, kada je nekoliko roditelja pokrenulo priču oko djece i mladeži oboljelih od dijabetesa tipa 1.

– Do tada nitko se nije aktivno i adekvatno bavio ovim problemom. Kasnije se uključila lokalna samouprava, dobili smo prostorije od Grada Subotice i u tom prostoru odvijaju se edukacije i kreativne radionice. Trenutačno, u Udruženju ima 56 članova djece i omladine, iako prema podacima na području Subotice ima više od 120 registriranih slučajeva Dijabetesa tipa 1 kod djece i mladeži – naveo je Bulatović.

Pomoć roditeljima, naglasio je, čija su djeca oboljela od dijabetesa je potrebna u svim segmentima, jer je riječ o opakoj i teškoj bolesti koja ne boli nego tiho napada i razara krvne sudove, bubrege i druge organe, ako se adekvatno ne vodi računa o zdravlju.

Manifestaciji su prisustvovali i članovi Gradskog vijeća zaduženi za obrazovanje i socijalnu zaštitu i zdravstvo, Nataša Aleksić i Ilija Đukanović.

European City of Sport

POPIS 2022

Izbori za članove nacionalnih savjeta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Medija-centar i ProtokolLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVILokalna poreska administracijaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024
Lokalni pučki pravobranitelj
FONDACIJA ZA POMOĆ PRI LIJEČENJU TEŠKO OBOLJELE DJECE I MLADEŽI
Servisne informacije
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove

Mjesne zajednice

Спортски клубови
Informator
Subvencioniranje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Strategija razvoja

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>