Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vijesti iz obrazovanja

OiSŠ „Žarko Zrenjanjin” obilježila 60 godina rada

17.05.2017.

Izložbom radova učenika škole i Svečanom akademijom, u Suvremenoj galeriji (Raichle  palača), Osnovna i srednja škola (OiSŠ) „Žarko Zrenjanin“ iz Subotice proslavila je večeras šezdesetu godišnjicu postojanja i rada.

11041_1.jpg

Ravnateljica OiSŠ „Žarko Zrenjanin” Dragana Vučković, izjavila je obraćajući se medijima da je ponosna što je ravnateljica škole u gradu koji je prije 60 godina imao hrabrosti odgovorno uzeti ulogu biti modelom, uzorom i primjerom kako treba biti human, suosjećajan i plemenit.

- Svi mi koji smo žitelji ovog grada trebali bi to osjećanje ponosa ponijeti u sebi, ali ne samo ponijeti ga već ga i pronijeti dalje – naglasila je Dragana Vučković.

Tajnica Tajništva za društvene djelatnosti, Jasmina Stevanović, smatra da je obilježavanje šezdesete godišnjice postojanja i rada OiSŠ „Žarko Zrenjanin” utoliko značajnije što je ona jedna od najstarijih škola ovoga profila u Srbiji.

- Za nas, kao lokalnu samoupravu, veoma je važno što upravo zbog tipa škole, s OISŠ „Žarko Zrenjanin“ imamo kvalitetnu suradnju. Trudimo se unaprijediti i rad i nastavu, ali i oplemeniti prostor u kojemu djeca uče i žive, jer je ta škola, praktično, njihova druga kuća. Posebno poštovanje zaslužuju zaposleni u ovoj školi, ne samo zbog znanja, iskustva i vještina koje prenose djeci, već i zbog njihova ogromnog razumijevanja i velike posvećenosti koju izražavaju u radu s njima, i odgojno-obrazovne, socijalne i zdravstvene isprepletenosti s kojom se svakodnevno susreću - istaknula je Jasmina Stevanović.

„Žarko Zrenjanin'” je osnovna i srednja škola za obrazovanje i odgoj djece sa smetnjama u razvoju. Osnovana je 1957. godine rješenjem ondašnjeg NOO Subotica. Danas je to moderna škola sa oko 300 učenika i nešto više od 80 zaposlenih djelatnika, estetski i higijenski solidno uređenim prostorom, dvoranom za tjelesni odgoj, kabinetima, radionicama.   

Škola je ustrojena tako da obuhvaća sve razvojne dobi: predškolsku, osnovnoškolsku, srednjoškolsku, a putem Dnevnog boravka grupe starije dobi, preko 18 godina. Obrazovni rad u školi odvija se po prilagođenom, odnosno izmijenjenom programu u ovisnosti o stupnju ometenosti učenika, izuzev za učenike od prvog do četvrtog razreda osnovne škole za koje se nastava odvija po nastavnom planu i programu osnovnog odgoja i obrazovanja.

Rad s autističnom djecom, za sada je na razini individualnog tretmana. Područja rada zastupljena u srednjoj školi su: strojarstvo i obrada metala, tekstilstvo i kožarstvo, poljoprivreda, proizvodnja i prerada hrane.

Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
FONDACIJA ZA POMOĆ PRI LIJEČENJU TEŠKO OBOLJELE DJECE I MLADEŽI
Servisne informacije
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mjesne zajednice
Спортски клубови
Informator
Subvencioniranje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Strategija razvoja