Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vijesti iz obrazovanja

Održan tradicionalni Sajam obrazovanja

19.04.2017.

U sportskoj dvorani Tehničke škole „Ivan Sarić“ u Subotici, održan je tradicionalni, sedmi po redu Sajam obrazovanja na kojemu se budućim srednjoškolcima i studentima svojim programima predstavilo 12 srednjih škola iz našega grada i Bačke Topole, kao i osam visokih strukovnih škola i fakulteta.

10975_1.jpg

Zamjenik pokrajinskog tajnika za obrazovanje, Milan Kovačević, izjavio je tim povodom da je ova manifestacija prilika da se učenici na licu mjesta upoznaju s ponuđenim obrazovnim profilima, a budući brucoši lakše odaberu fakultet, a samim tim i zanimanje.

Članica Gradskog vijeća zadužena za obrazovanje Nataša Aleksić je, ne krijući zadovoljstvo što je sajam veoma posjećen, istaknula da je ovo dobra prilika da se budući srednjoškolci, odnosno učenici prvih razreda, kao i budući brucoši, odluče za neke obrazovne profile.

– Vjerujem da svi oni koji su ovdje došli znaju što je prvo zanimanje na listi želja koje bi željeli upisati, ali bilo bi mi drago kada bi im ovaj Sajam obrazovanja pomogao da budu sigurni u sebe i u one svoje druge i treće želje, kako bi se izbjegla prevelika razočaranja zbog eventualne nemogućnosti upisa prvih želja – rekla je Nataša Aleksić.

U okviru Sajma obrazovanja održan je i okrugli stol na temu „Prelazak iz škole u svijet rada“, na kojemu su sudjelovali predstavnici školske uprave, Nacionalne službe za zapošljavanje, Regionalne gospodarske komore i nekih kompanija, kao i ravnatelji srednjih škola.

10975_2.jpgIzbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
Lokalni pučki pravobranitelj
FONDACIJA ZA POMOĆ PRI LIJEČENJU TEŠKO OBOLJELE DJECE I MLADEŽI
Servisne informacije
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mjesne zajednice
Спортски клубови
Informator
Subvencioniranje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Strategija razvoja
Colour Coop