Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
Aktuelnosti

Prijam izaslanstva Veleposlanstva Indonezije

15.03.2017.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban sa suradnicima sastao se danas u Gradskoj kući s izaslanstvom Veleposlanstva Republike Indonezije u Beogradu, koje je predvodio veleposlanik Harry Richard James Kandou, i predstavnicima Regionalne gospodarske komore (RGK) Subotica. Razgovaralo se o mogućnostima suradnje u područjima gospodarstva, trgovine, kulture i sporta između Indonezije i našega grada.

10907_1.jpg

Tijekom susreta koji je protekao u srdačnoj i prijateljskoj atmosferi, veleposlanik Kandou je podsjetio da je Vlada Indonezije već više godina raspisuje nekoliko natječaja u području obrazovanja na koje, za stipendije, mogu konkurirati mladi iz Srbije.

Investitori iz Indonezije žele ulagati u Suboticu, naznačio je veleposlanik Kandou, i pozvao gradonačelnika Labana da s jednim gospodarskim izaslanstvom našeg grada posjeti veliki međunarodni sajam gospodarstva i trgovine, Trade Expo Indonesia, koji se polovicom listopada organizira u Jakarti, glavnom gradu Indonezije, kako bi se ostvario izravni kontakt s investitorima.

Uz izražavanje zahvalnosti na potpori koju Indonezija iskazuje prema Srbiji i što usprkos velikim pritiscima nije priznala jednostrano proglašenu neovisnost Kosova, Bogdan Laban je rekao da je naš grad otvoren za suradnju s gospodarstvenicima iz ove zemlje.

On je naglasio da je Subotica grad koji veoma brzo, i na najbolji mogući način može odgovoriti zahtjevima investitora, i da je subotička lokalna samouprava spremna investitorima koji otvaraju nova radna mjesta staviti na raspolaganje sve svoje raspoložive potencijale.

Uoči sastanka u Zelenoj dvorani Gradske kuće, izaslanstvo Veleposlanstva Indonezije posjetilo je Regionalnu gospodarsku komoru Subotica, a nakon susreta u Gradskoj kući obišlo je tvornicu „Pionir“.

10907_2.jpg

KONTAKT CENTAR 024
Uzmi račun i pobedi
IPA CBC CRO-SRB
Servisne informacije
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mjesne zajednice
Спортски клубови
Informator
Subvencioniranje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Strategija razvoja