Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
Aktuelnosti

Prijam izaslanstva Veleposlanstva Indonezije

15.03.2017.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban sa suradnicima sastao se danas u Gradskoj kući s izaslanstvom Veleposlanstva Republike Indonezije u Beogradu, koje je predvodio veleposlanik Harry Richard James Kandou, i predstavnicima Regionalne gospodarske komore (RGK) Subotica. Razgovaralo se o mogućnostima suradnje u područjima gospodarstva, trgovine, kulture i sporta između Indonezije i našega grada.

10907_1.jpg

Tijekom susreta koji je protekao u srdačnoj i prijateljskoj atmosferi, veleposlanik Kandou je podsjetio da je Vlada Indonezije već više godina raspisuje nekoliko natječaja u području obrazovanja na koje, za stipendije, mogu konkurirati mladi iz Srbije.

Investitori iz Indonezije žele ulagati u Suboticu, naznačio je veleposlanik Kandou, i pozvao gradonačelnika Labana da s jednim gospodarskim izaslanstvom našeg grada posjeti veliki međunarodni sajam gospodarstva i trgovine, Trade Expo Indonesia, koji se polovicom listopada organizira u Jakarti, glavnom gradu Indonezije, kako bi se ostvario izravni kontakt s investitorima.

Uz izražavanje zahvalnosti na potpori koju Indonezija iskazuje prema Srbiji i što usprkos velikim pritiscima nije priznala jednostrano proglašenu neovisnost Kosova, Bogdan Laban je rekao da je naš grad otvoren za suradnju s gospodarstvenicima iz ove zemlje.

On je naglasio da je Subotica grad koji veoma brzo, i na najbolji mogući način može odgovoriti zahtjevima investitora, i da je subotička lokalna samouprava spremna investitorima koji otvaraju nova radna mjesta staviti na raspolaganje sve svoje raspoložive potencijale.

Uoči sastanka u Zelenoj dvorani Gradske kuće, izaslanstvo Veleposlanstva Indonezije posjetilo je Regionalnu gospodarsku komoru Subotica, a nakon susreta u Gradskoj kući obišlo je tvornicu „Pionir“.

10907_2.jpg

KONTAKT CENTAR 024
Servisne informacije
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mjesne zajednice
Спортски клубови
Informator
Subvencioniranje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Strategija razvoja
Međunarodni festival kazališta za djecu (24.09.2017. - 29.09.2017.)