Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
Aktuelnosti

Zaključen Sporazum o suradnji Subotice i Shaoxinga

09.03.2017.

U Plavoj dvorani Gradske kuće zaključen je Sporazum o suradnji između Grada Subotice i Shaoxinga, petomilijunskog grada iz primorske provincije Zhejiang, na istoku Narodne Republike Kine. Sporazum, kojemu je prethodilo potpisivanje Memoranduma o razvijanju odnosa prijateljske razmjene između Subotice i Shaoxinga, 27. listopada 2014. godine, potpisali su gradonačelnik Bogdan Laban i Xu Mingguang, zamjenik gradonačelnika Shaoxinga.

10899_1.jpg

Gradonačelnik Laban je istaknuo da suradnja dva grada podrazumijeva ne samo ekonomske, trgovačke i gospodarske veze nego i ono što nas spaja i u kulturi i turizmu i da Republika Srbija i Kina imaju dugogodišnju gospodarsku suradnju, zasnovanu prvenstveno na prijateljskim i jakim vezama.

– Zahvaljujemo se jednoj tako velikoj državi kao što je Kina na svemu što radi za Srbiju. Velike kineske kompanije prisutne su u našoj zemlji i u svim većim infrastrukturnim projektima, a jedan od najznačajnijih je Železara u Smederevu. Nadam se da će i naša dva grada također imati uvjete zajednički raditi na nekim projektima – naglasio je Bogdan Laban.

Izaslanstvo iz Shaoxinga upoznalo se sa svim gospodarskim i turističkim potencijalima koje nudi naš grad, a dobra preporuka stigla je i od Volong grupe, vlasnika poduzeća „ATB Sever“, koja također dolazi iz Shaoxinga.

Kina i Srbija imaju tradicionalno dobre prijateljske odnose, bilo da je riječ o ekonomskim ili društvenim odnosima, kazao je Xu Mingguang, i dodao da će uskoro doći i do konkretne realizacije suradnje Subotice i Shaoxinga u mnogim područjima i na obostranu dobrobit.

10899_2.jpg

KONTAKT CENTAR 024
Uzmi račun i pobedi
IPA CBC CRO-SRB
Servisne informacije
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mjesne zajednice
Спортски клубови
Informator
Subvencioniranje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Strategija razvoja