Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
Aktuelnosti

Zaključen Sporazum o suradnji Subotice i Shaoxinga

09.03.2017.

U Plavoj dvorani Gradske kuće zaključen je Sporazum o suradnji između Grada Subotice i Shaoxinga, petomilijunskog grada iz primorske provincije Zhejiang, na istoku Narodne Republike Kine. Sporazum, kojemu je prethodilo potpisivanje Memoranduma o razvijanju odnosa prijateljske razmjene između Subotice i Shaoxinga, 27. listopada 2014. godine, potpisali su gradonačelnik Bogdan Laban i Xu Mingguang, zamjenik gradonačelnika Shaoxinga.

10899_1.jpg

Gradonačelnik Laban je istaknuo da suradnja dva grada podrazumijeva ne samo ekonomske, trgovačke i gospodarske veze nego i ono što nas spaja i u kulturi i turizmu i da Republika Srbija i Kina imaju dugogodišnju gospodarsku suradnju, zasnovanu prvenstveno na prijateljskim i jakim vezama.

– Zahvaljujemo se jednoj tako velikoj državi kao što je Kina na svemu što radi za Srbiju. Velike kineske kompanije prisutne su u našoj zemlji i u svim većim infrastrukturnim projektima, a jedan od najznačajnijih je Železara u Smederevu. Nadam se da će i naša dva grada također imati uvjete zajednički raditi na nekim projektima – naglasio je Bogdan Laban.

Izaslanstvo iz Shaoxinga upoznalo se sa svim gospodarskim i turističkim potencijalima koje nudi naš grad, a dobra preporuka stigla je i od Volong grupe, vlasnika poduzeća „ATB Sever“, koja također dolazi iz Shaoxinga.

Kina i Srbija imaju tradicionalno dobre prijateljske odnose, bilo da je riječ o ekonomskim ili društvenim odnosima, kazao je Xu Mingguang, i dodao da će uskoro doći i do konkretne realizacije suradnje Subotice i Shaoxinga u mnogim područjima i na obostranu dobrobit.

10899_2.jpg

KONTAKT CENTAR 024
Servisne informacije
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mjesne zajednice
Спортски клубови
Informator
Subvencioniranje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Strategija razvoja
Međunarodni festival kazališta za djecu (24.09.2017. - 29.09.2017.)