Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vijesti iz obrazovanja

Uručene nagrade i pohvale najboljim matematičarima osnovnih i srednjih škola

02.03.2017.

U Gradskoj kući danas su uručene su nagrade i pohvale najboljim matematičarima osnovnih i srednjih škola, u dosadašnjim ciklusima takmičenja, u školskoj 2016/2017. godini.

10877_1.jpg

Sekretar Sekretarijata za društvene delatnost, Jasmina Stevanović, izjavila je, tim povodom, da je prioritet da se sva talentovana deca podrže i da im se posveti pažnja kako bi još više razvijala svoj talenat i pronašla svoj put. Ovo je prilika da im se zahvalimo u ime Grada Subotice, rekla je Jasmina Stevanović, i dodala da je važno da se ova lepa tradicija ne prekida, jer su ova deca budućnost našeg grada i naše države.

Član Gradskog veća zadužena za oblast obrazovanja, Nataša Aleksić, istakla je da smo ponosni na ovu decu i da znamo da se iza njihovog neskrivenog talenta krije veliki trud i rad. Oni pokazuju, poručila je, da se tako postižu veliki rezultati i zato smo zahvalni njima, njihovim roditeljima i mentorima.

Na gradskom takmičenju srednjih škola iz matematike prva mesta osvojili su učenici iz Gimnazije „Svetozar Marković“ i to Natalija Pavlović, prvi razred, Minja Vuković, drugi razred, Aleksandar Grahovac, treći razred i Marko Mijatović, četvrti razred.

Nakon ostvarenih odličnih rezultata i na Okružnom takmičenju iz matematike za državno takmičenje plasiralo se šest učenika, koje će predvoditi Marko Mijatović apsolutni pobednik gradskog i okružnog takmičenja, učenik četvrtog razreda Gimnazije „Svetozar Marković“.

U timu su i Dutina Nemanja, učenik Gimnazije i ekonomske škole „Dositej Obradović“ Bačka Topola i još četiri učenika Gimnazije „Svetozar Marković“ iz Subotice Teodor Sakal Francišković, Đorđe Njegić, Aleksandar Grahovac i Laura Oldal Guljaš. Državno prvenstvo iz matematike, za učenike srednjih škola, će se održati 11. marta u Beogradu.

Na gradskom takmičenju osnovnih škola iz matematike osvojeno je 14 prvih nagrada, 18 drugih i 31 treće mesto. Uručeno je i 77 pohvala. Među nagrađenima najuspešniji sa maksimalnih sto bodova bio je Igor Engi učenik sedmog razreda Osnovne škole „Ivan Milutinović“.

Okružno takmičenje za učenike osnovnih škola biće održano 25. marta u Osnovnoj školi „Kizur Ištvan“.
 
10877_2.jpg

Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
FONDACIJA ZA POMOĆ PRI LIJEČENJU TEŠKO OBOLJELE DJECE I MLADEŽI
Servisne informacije
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mjesne zajednice
Спортски клубови
Informator
Subvencioniranje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Strategija razvoja