Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Вести из културе

Отворена изложба „Историја слободног зидарства у Србији“

26.02.2016.

У Савременој галерији Суботица уприличено је отварање изложбе „Историја слободног зидарства у Србији 1785−2016. године“, коју је отворио градоначелник Суботице Јене Маглаи. Изложба је реализована у сарадњи са Регуларном великом ложом Србије, а њен аутор је Мирољуб Филиповић. Први пут је приказана 2014. године у Етнографском музеју у Београду за Ноћ музеја, а након тога приређена је у више градова централне Србије. Ово је прво приказивање ове изложбе у Војводини.

9971_1.jpg

На отварању изложбе о раду Регуларне велике ложе Србије и потреби организовања овакве изложбе говорио је асистент Великог мајстора Тахир Хасановић. Он се том приликом осврнуо на разлоге настанка слободног зидарства, истаkaвши како су слободни зидари и некада и данас настојали да допринесу бољитку друштва у којем делују.

Гост из Мађарске, политиколог Данијел Габор, у свом обраћању је саопштио основне чињенице о слободном зидарству у Мађарској, а посебно је нагласио сарадњу са слободним зидарима у Србији.

Јене Маглаи је напоменуо како му је част што отвара ову изложбу и како се нада да ће она бити прилика да се сви суграђани информишу о основним чињеницама у вези са слободним зидарима, као и да је она добар разлог за разбијање одређених предрасуда у вези са самим масонским покретом.

Изложба ће бити отворена до 11. марта, а њена посебност у односу на остале градове у Србији у којима је приређена, представља одељак посвећен Суботици.

ПОПИС 2022
Изборна комисија Града Суботице

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIАНКЕТА КОРИСНИКА ТАКСИ ПРЕВОЗАImunizacijaМедија-центар и ПротоколПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града Суботице

План Развоја АП Војводине
 Локална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура Суботице

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података