LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
Europe for Citizens
Projekat Balkan i Evropa zajedno
Вести

„Суботица љуља срцем“

02.12.2015.

Централном манифестацијом у оквиру обележавања Недеље особа са инвалидитетом - „Суботица љуља срцем“, одржаном у Великој већници Градске куће, вечерас је свечано обележен Међународни дан особа са инвалидитетом, 3. децембар. Поред деце из Дома за децу ометену у развоју „Колевка“ и Школског центра са домом ученика „Доситеј Обрадовић“, манифестацији су присуствовали и представници бројних спортских колектива и спортски радници који су укључени у обележавање Недеље особа са инвалидитетом.

9756_1.jpg

Члан Градског већа задужен за област социјалне заштите Милимир Вујадиновић је, обраћајући се присутнима, истакао да се град Суботица, са издвајањем од скоро пет одсто градског буџета, сврстава међу локалне самоуправе које највише издвајају за област социјалне заштите.

Члан Удружења особа са церебралном и дечјом парализом Гордан Глончак је оценио да је положај особа са инвалидитетом знатно бољи, у односу на период од пре двадесет година. Бољем положају и интеграцији особа са инвалидитетом у друштво допринела је изградња рампи за приступ објектима и формирање спортских клубова за особе са инвалидитетом, навео је он, и додао да би друштво могло још много да учини како би сви имали једнаке услове за живот.

У оквиру манифестације „Суботица љуља срцем“ одржан је занимљив музички програм на којем су наступили тамбурашки оркестар „Равница“ и вокални солисти Бојана Шаровић и Небојша Војводић.

Учесницима обележавања Недеље особа са инвалидитетима додељене су захвалнице, а деца из „Колевке“ и Школског центра са домом ученика „Доситеј Обрадовић“ извела су занимљив сценски програм.

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Сервисне информације
Управа за капитална улагања АП Војводине
Informator
Наручивање докумената
Инвестирајте У Суботици
Локална пореска администрација
Informator
Дубра управа
Стратегија развоја