Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
Вести

Међународни дан сећања на преминуле од АИДС-а

13.05.2015.

Све организације цивилног друштва које се баве заштитом и пружањем подршке и помоћи особама које живе са ХИВ-ом и АИДС-ом ће у недељу, 17. маја 2015. године, обележити Међународни дан сећања на преминуле од АИДС-а који је у свету почео да се обележава 1983. године, а Србија ће га обележити 11. пут заредом. Обележавање овог меморијала у Суботици, на централном градском тргу, у недељу, од 19 часова, спроводи Удружење грађана „Став +“ са својим партнерима (Заводом за јавно здравље, Црвеним крстом, Отвореним универзитетом и Дечјим позориштем), уз подршку града Суботице и Глобалног фонда за децу из Вашингтона.

9064_1.jpg

Локална самоуправа је одавно препознала значај рада УГ „Став +“ и кроз пројекат „Нулта дискриминација, позитивна толеранција“ са 120.000 динара подржала активности организације, рекао је, на данашњој прес-конференцији, Милимир Вујадиновић, члан Градског већа задужен за област социјалне заштите.

- Ове године нисмо могли да издвојимо више средстава из градског буџета. Имајући у виду важност и неопходност превенције ХИВ-а међу младима и пружања помоћи и подршке особама које живе са ХИВ/АИДС-ом гледаћемо да следеће године у већој мери подржимо ‘Став +’ у намери да појачају активности и тиме се заједно боримо против АИДС-а и смањимо стигму и дискриминацију према ХИВ позитивној популацији - рекао је Милимир Вујадиновић.

Новинарима је речено да ће се у четвртак, 14. маја 2015. године у Дечјем позоришту у Суботици, од 19 часова, одржати позоришна представи под називом „Непожељни“. Улаз је бесплатан, а представу је у сарадњи са УГ „Став +“ осмислио суботички глумац Владимир Грбић.

У Србији је од 1984. године евидентирано 3.000 заражених ХИВ–ом, 1.700 је оболело од ове болести, а више од 1.000 је умрло. У нашем региону у овом периоду вирусом су заражене 54 особе, 22 су оболеле, а 12 је умрло. У последње две године нису забележени нови случајеви.
КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
ЗАШТИТНИК ГРАЂАНА
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Informator
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја