Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Вести из културе

Филмски клуб и Школа филма на Отвореном универзитету

24.04.2015.

Отворени универзитет, у сарадњи са градом Суботицом, покреће градски Филмски клуб и Школу филма који имају за циљ ширење љубави према седмој уметности и развој теоријског и практичног знања о филму код младих, најављено је на данашњој прес-конференцији у Медија-центру Градске куће.

8998_1.jpg

Деловање Филмског клуба замишљено је као серија предавања о историји филмске уметности од раних почетака до данашњег времена путем недељних приказивања кључних дела која су мењала филм као медиј и отворених разговора након сваке пројекције путем којих би се отварала многа питања о уметничким дометима, техникама филмског језика и стилским правцима сваког дела понаособ.

Предавања, пројекције филмова и разговори ће се одржавати на првом спрату Отвореног универзитета у просторијама Филмског клуба, а водиће их Петар Митрић, селектор Фестивала европског филма Палић уз повремена гостовања како професора филма, тако и самих редитеља из Србије и иностранства. Улаз на сва предавања и пројекције је слободан.

Филмски семинар у трајању од шест месеци, у периоду од маја до децембра 2015. године, одржаваће се у простору Филмског клуба на првом спрату Отвореног универзитета и полазницима ће кроз практични и теоријски рад пружити неопходна знања из области филмске режије, писања сценарија, монтаже, камере и звука.

Под менторством редитеља документарних филмова Золтана Шифлиша и редитеља играних филмова Саболча Толнаија, потребна знања из различитих области ће преносити и Акош Ковач (камера), Габор Рипли (звук), Дарко Малетин (монтажа), као и други гостујући предавачи са дугогодишњим искуством у филмском стваралаштву из наше земље и иностранства.  

У Школи филма могу да учествују старији од 14 година, а за учешће је потребно послати – кратку биографију, разлоге за пријављивање у Школу филма и досадашња искуства на пољу филма (уколико постоје).

Пријаве би требало послати до понедељка 4. маја 2015. године, до 12 часова, на емаил адресу: eurocinema@openunsubotica.rs.ПОПИС 2022
Изборна комисија Града Суботице

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIАНКЕТА КОРИСНИКА ТАКСИ ПРЕВОЗАImunizacijaМедија-центар и ПротоколПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града Суботице

План Развоја АП Војводине
 Локална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура Суботице

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података