Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
Вести из културе

Други „Тамбура инструментал фестивал”

21.04.2015.

- У петак, 24. априла 2015. године, у читаоници Градске библиотеке, од 9 часова, биће одржано друго по реду међународно такмичење солиста и камерних оркестара „Тамбура инструментал фестивал”. Учествоваће око 100 ученика из 11 музичких школа и појединих културних институција из Војводине и Хрватске. Организатор је Хрватска глазбена удруга ’Фестивал буњевачки писама’. Ово такмичење је добра прилика да ученици покажу своје знање и умеће, али и да размене искуства - најавио је, на данашњој прес-конференцији у Медија-центру Градске куће, Блашко Стантић, члан Градског већа задужен за област образовања.

8985_1.jpg

Потпредседник Хрватске глазбене удруге „Фестивал буњевачки писама" Војислав Темуновић је истакао да је први „Тамбура инструментал фестивал” одржан прошле године у Пожеги, у Хрватској, да ће учествовати солисти у пет категорија (разврстани по годинама и врсти инструмента – прим и басприм) и шест камерних састава у три узрасне категорије.

Изводиће се, рекао је, класична музика од светски познатих композитора на тамбури, уз музичку пратњу на клавиру, и традиционална фолклорна музика: мађарска, румунска, славонска, буњевачка, српска и руска.

На крају такмичења, додао је, у читаоници Градске библиотеке биће одржан и гран-при концерт, са почетком у 17 часова и 15 минута, на којем ће учествовати победници из свих категорија. Улаз је бесплатан.

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
ЗАШТИТНИК ГРАЂАНА
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Informator
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја