Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
Вести из културе

Најављена овогодишња „Дужијанца”

21.04.2015.

Благословом жита, у суботу, 25. априла 2015. године, у Жеднику, почиње овогодишња манифестација „Дужијанца”. Миса за благослов одржаће се од 17 часова, у цркви у Жеднику, након чега ће ићи процесија до њиве Стипана и Блаженке Шарчевић, домаћина овогодишњег „Такмичења рисара” (11. јула), где cће се обавити благослов жита. Парцела се налази на путу Суботица-Жедник, са леве стране, на око 300 метара пре уласка у Жедник. Централна прослава у оквиру „Дужијанце” заказана је за 9. август, на Тргу слободе.

8984_1.jpg

Ово је саопштено на данашњој прес-конференцији у Медија-центру Градске куће, на којој су се новинарима обратили председник Удружења буњевачких Хрвата „Дужијанца” монс. др Андрија Анишић, директор Удружења Маринко Пиуковић и Лазо Војнић Хајдук, потпредседник Удружења.

На конференцији је речено да је овогодишњи бандаш Никола Башић, бандашица Мартина Ивковић, да ће се „Дужијанца малених” одржати 3. и 4. јула и да је мали бандаш Тео Маргетић, а бандашица Кристина Кујунџић. Овогодишњи гост на Дужијанци биће ријечки надбискуп монсињор Иван Девчић.

Организатори су најавили да имају у плану да „Дужијанцу” обогате туристичким садржајима, а једна од најважнијих идеја је реализација пројекта сталне локације, површине око пет хектара, на којој би се одржавало „Такмичење рисара”. Уз етно-салаш, како је речено, старе машине, стоку и живину, на тој би се локацији узгајале и старе сорте жита, а објекат би током целе године био отворен за посетиоце.

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
ЗАШТИТНИК ГРАЂАНА
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Informator
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја